Helpcentrum.

Wat is een woningprofiel?

Wat is een woningprofiel?

Op Huispedia heeft elke huis in Nederland zijn eigen profiel, het woningprofiel. Élke? Ja, echt elke. Dat zijn zo’n 8 miljoen woningprofielen. Elk woningprofiel is altijd ingevuld met een aantal basiskenmerken van de woning. Deze halen wij op vanuit verschillende openbare bronnen. Hierbij kan je denken aan bijvoorbeeld het CBS, Rijksoverheid, gemeenten en het Kadaster. Vervolgens brengen we ze overzichtelijk & transparant bij elkaar in zo’n 8 miljoen woningprofielen. 

Naast de basiskenmerken, die je zelf aan kan passen, hebben wij elk profiel voorzien van een geschatte woningwaarde, meerdere grafieken die de ontwikkeling van woningwaarde toont, indicatie van de toekomstige maandlasten en een ‘bereikbaarheidsscore’ die de afstand tot voorzieningen in de buurt laat zien. Waar mogelijk vullen we het woningprofiel verder aan met basis woninginformatie van andere woningsites. 

En om het plaatje compleet te maken, kan je als woningeigenaar je eigen woningprofiel beheren op Huispedia. Daarmee kan je jouw woningprofiel uitbreiden en/of aanpassen. Denk daarbij aan het toevoegen van extra foto’s, kenmerken of het aanpassen van de omschrijving van je woning.

Wil jij jouw woning beheren op Huispedia?
Dat kan! Lees hier meer over hoe jij jouw woning kan beheren op Huispedia en wat je er allemaal mee kan.


Altijd op de hoogte en neem zelf de regie.

Al honderdduizenden mensen beheren
hun eigen woning op Huispedia.

Instellingen zijn opgeslagen