Hoe verkoop ik mijn woning op Huispedia?

Huispedia biedt je de unieke mogelijkheid om zelf je woning te koop aan te bieden, zonder kosten en geheel vrijblijvend. Je staat in direct contact met potentiële kopers. Stap voor stap nemen wij jou mee door het hele verkoopproces. Alleen, of met een beetje hulp van een makelaar.

Stap 1: Maak een account aan en ‘claim’ je huis
Maak eerst een gratis Huispedia-account aan. Je krijgt nu de mogelijkheid om je eigen woning te ‘claimen’. Dit is nodig om jouw woning te koppelen aan je Huispedia-account. Heb je al een account en ben je ingelogd? Klik dan bovenin het scherm op ‘mijn huis’ en volg daarna de stappen om je woning te ‘claimen’.

Stap 2: Maak je huisprofiel verkoopklaar
Je hebt je eigen woning nu ‘geclaimd’. Ga vervolgens naar ‘Mijn huis.’ Je krijgt nu een overzicht te zien van alle onderdelen waaruit jouw huisprofiel is opgebouwd en die je stap voor stap ‘verkoopklaar’ kan maken, inclusief alle kenmerken, foto’s, video’s en een aantrekkelijke beschrijving. Plan vervolgens de moment om te bezichtigen, zodat huizenzoekers jouw woning in het echt kunnen zijn. Daarna bepaal de vraagprijs met onze vraagprijshulp en je bent klaar voor de verkoop.

Stap 3: Begeleid de bezichtigingen
Jouw woning staat nu in de verkoop. Bezoekers gaan speuren door jouw woningprofiel en willen waarschijnlijk het huis ook in het echt zien. Zo krijgt een potentiële koper een nog beter beeld. In jouw ''Open Huis'' in de woning beheer pagina kan je alle informatie vinden over wie wanneer komt voor de bezichtiging. Nog even het huis opruimen en jij bent klaar om alles te vertellen over jouw huis. Jij kent tenslotte jouw huis het allerbest.

Stap 4: Ontvang jouw biedingen

Na de bezichtiging zijn de bezoekers verliefd geworden op jouw huis. Ze gaan over op actie en doen een bod. Bij ''biedingen'' in jouw woningbeheer pagina ontvang jij alle biedingen van de geïnteresseerden. Simpel en overzichtelijk. Vervolgens kies jij voor jou het beste bod, zelf of samen met een makelaar, en klaar! Gefeliciteerd, tijd voor een feestje! Dan handelen wij het contact af met de overige bieders.

Stap 5: Papierwerk en officieel maken
Om de overdracht van jouw woning naar de nieuwe eigenaar rond te maken moet er nog wat papierwerk worden afgerond. Ook hier nemen wij jou en de koper stap voor stap mee doorheen. Zo zorgen we er samen voor dat alles van begin tot eind netjes & volledig is afgerond. Nu nog de sleutel overdragen en op naar een nieuw avontuur!


Als je meer wilt weten over het verkopen van jouw woning op Huispedia, kijk dan hier.

Instellingen zijn opgeslagen