Bod geaccepteerd, wat nu?

Voor verkopers

Allereerst natuurlijk gefeliciteerd met de verkoop van je woning!

Woon je in Amsterdam? Dan is het makkelijk, je gaat twee keer naar de notaris voor zowel de koopovereenkomst als de overdracht en de notaris wordt gekozen door de koper. Neem wel even contact op met de koper om de data af te stemmen, wel zo handig!

Woon je niet in Amsterdam?  Doorloop dan de volgende stappen om de verkoop volledig rond te maken: 

  1. Neem contact op met de koper om te bespreken wie de verkoopovereenkomst gaat opstellen en wanneer jullie die gaan tekenen. In de meeste gevallen stelt de verkoper de verkoopovereenkomst op. 
  2. Stel de verkoopovereenkomst op 
  3. Teken de verkoopovereenkomst samen met de koper en spreek een datum af voor de overdracht 
  4. Laat de koper een notaris kiezen voor de overdracht 
  5. Ga naar notaris om de akte van levering te ondertekenen en vergeet niet alle sleutels van de woning mee te nemen! Na het tekenen is het huis eigendom van de koper en zal de notaris de koopsom op jouw rekening storten 

Voor kopers

Van harte gefeliciteerd met het kopen van je nieuwe woning!

Om de koop volledig rond te maken, doorloop je de volgende stappen:

  1. Neem eerst contact op met de verkoper om te bespreken wie de verkoopovereenkomst gaat opstellen en wanneer jullie die gaan tekenen. In de meeste gevallen stelt de verkoper de verkoopovereenkomst op. Na het tekenen van de koopovereenkomst heb je drie dagen bedenktijd voordat de overeenkomst definitief wordt. 
  2. Teken de koopovereenkomst en spreek een datum af voor de overdracht 
  3. Kies een notaris om je te helpen bij de overdracht 
  4. Regel de financiering 
  5. Ga naar notaris om de akte van levering te ondertekenen. Je ontvangt van de verkoper de sleutels, en, tadaa! Van harte gefeliciteerd met je nieuwe woning! 

Woon je in Amsterdam? Dan ga je niet alleen voor de overdracht van de woning naar de notaris maar ook voor de koopovereenkomst. Kies daarom bij stap 1 een notaris uit die je hierbij gaat helpen. 


Heb je nog vragen? Neem gerust contact met ons op!
Instellingen zijn opgeslagen