Alle woningmarktinfo Assendelft-Noord in Zaanstad

Informatie over de woningmarkt, inwoners en woningen in Assendelft-Noord

Een eerste blik op Assendelft-Noord

Assendelft-Noord is een wijk in de gemeente Zaanstad. Deze wijk telt volgens het CBS 16.000 inwoners. Momenteel staan er 48 woningen te koop en zijn er recent 135 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Assendelft-Noord. De gemiddelde vraagprijs van woningen is 431.723 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland.

Woningen te koop 48
Woningen recent verkocht 135
Gemiddelde vraagprijs € 431.723
Percentage gezinnen met kinderen 59%

Verkoopduur woningen in Assendelft-Noord

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Assendelft-Noord is 14 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Assendelft-Noord moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Assendelft-Noord.

Woningen recent verkocht in Assendelft-Noord

Er zijn recent 135 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Assendelft-Noord. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Assendelft-Noord.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Assendelft-Noord. Een eengezinswoning in Assendelft-Noord komt het meest (66%) voor. Daarna komt een portiekflat met 11% het meest voor.

Gezinssamenstelling Assendelft-Noord

In Assendelft-Noord wonen relatief veel gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgelijke staat Assendelft-Noord

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgelijke staat van Assendelft-Noord (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Assendelft-Noord
Binnenring: Nederland

Veiligheid en misdaadcijfers Assendelft-Noord

Wonen in een veilige buurt? In Nederland kan je overal veilig wonen, zeker vergeleken met andere landen. Neem de onderstaande cijfers dan ook niet te zwaar. Het geeft een relatief beeld van de veiligheid van Assendelft-Noord vergeleken met de Zaanstad en Nederland.

Aantal geregistreerde delicten per 1000 inwoners (bron: CBS)

Woningen te koop in Assendelft-Noord

Wil je een huis kopen in Assendelft-Noord? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Assendelft-Noord . Er staan momenteel 48 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Assendelft-Noord alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Assendelft-Noord.

Zoek je huurwoning in Assendelft-Noord? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen in Assendelft-Noord.

Huizenprijzen in Assendelft-Noord

Starterswoningen in Assendelft-Noord zijn moeilijk te vinden. Woningen in het middensegment in Assendelft-Noord zijn slechts beperkt beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Assendelft-Noord zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Assendelft-Noord? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Assendelft-Noord

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Assendelft-Noord is 3.710 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (3.377 euro).

Leeftijden Assendelft-Noord

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Assendelft-Noord vergeleken met de rest van Nederland.

Buurten in Assendelft-Noord

Stedelijk Hip, landelijk buiten wonen of stijlvol wonen in Assendelft-Noord? Ontdek ook de buurten binnen de wijk Assendelft-Noord

Waterrijk Langeheit Parkrijk

Instellingen zijn opgeslagen