Alle woningmarktinfo Assendelft-Zuid in Zaanstad

Informatie over de woningmarkt, inwoners en woningen in Assendelft-Zuid

Een eerste blik op Assendelft-Zuid

Assendelft-Zuid is een wijk in de gemeente Zaanstad. Deze wijk telt volgens het CBS 7.715 inwoners. Momenteel staan er 21 woningen te koop en zijn er recent 52 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Assendelft-Zuid. De gemiddelde vraagprijs van woningen is 478.019 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland.

Woningen te koop 21
Woningen recent verkocht 52
Gemiddelde vraagprijs € 478.019
Percentage gezinnen met kinderen 39%

Verkoopduur woningen in Assendelft-Zuid

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Assendelft-Zuid is 19 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Assendelft-Zuid moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Assendelft-Zuid.

Woningen recent verkocht in Assendelft-Zuid

Er zijn recent 52 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Assendelft-Zuid. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Assendelft-Zuid.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Assendelft-Zuid. Een eengezinswoning in Assendelft-Zuid komt het meest (76%) voor. Daarna komt een portiekflat met 8% het meest voor.

Gezinssamenstelling Assendelft-Zuid

In Assendelft-Zuid wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgelijke staat Assendelft-Zuid

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgelijke staat van Assendelft-Zuid (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Assendelft-Zuid
Binnenring: Nederland

Veiligheid en misdaadcijfers Assendelft-Zuid

Wonen in een veilige buurt? In Nederland kan je overal veilig wonen, zeker vergeleken met andere landen. Neem de onderstaande cijfers dan ook niet te zwaar. Het geeft een relatief beeld van de veiligheid van Assendelft-Zuid vergeleken met de Zaanstad en Nederland.

Aantal geregistreerde delicten per 1000 inwoners (bron: CBS)

Woningen te koop in Assendelft-Zuid

Wil je een huis kopen in Assendelft-Zuid? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Assendelft-Zuid . Er staan momenteel 21 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Assendelft-Zuid alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Assendelft-Zuid.

Zoek je huurwoning in Assendelft-Zuid? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen in Assendelft-Zuid.

Huizenprijzen in Assendelft-Zuid

Starterswoningen in Assendelft-Zuid zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Assendelft-Zuid zijn slechts beperkt beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Assendelft-Zuid zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Assendelft-Zuid? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Assendelft-Zuid

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Assendelft-Zuid is 4.233 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (3.687 euro).

Leeftijden Assendelft-Zuid

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Assendelft-Zuid vergeleken met de rest van Nederland.

Buurten in Assendelft-Zuid

Stedelijk Hip, landelijk buiten wonen of stijlvol wonen in Assendelft-Zuid? Ontdek ook de buurten binnen de wijk Assendelft-Zuid

De Zuid Centrum Westerpolder

Instellingen zijn opgeslagen