Alle woningmarktinfo Wormerveer in Zaanstad

Informatie over de woningmarkt, inwoners en woningen in Wormerveer

Een eerste blik op Wormerveer

Wormerveer is een wijk in de gemeente Zaanstad. Deze wijk telt volgens het CBS 11.900 inwoners. Momenteel staan er 38 woningen te koop en zijn er recent 113 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Wormerveer. De gemiddelde vraagprijs van woningen is 338.749 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland.

Woningen te koop 38
Woningen recent verkocht 113
Gemiddelde vraagprijs € 338.749
Percentage gezinnen met kinderen 30%

Verkoopduur woningen in Wormerveer

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Wormerveer is 15 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Wormerveer moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Wormerveer.

Woningen recent verkocht in Wormerveer

Er zijn recent 113 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Wormerveer. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Wormerveer.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Wormerveer. Een eengezinswoning in Wormerveer komt het meest (40%) voor. Daarna komt een portiekflat met 25% het meest voor.

Gezinssamenstelling Wormerveer

In Wormerveer wonen relatief weinig gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgelijke staat Wormerveer

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgelijke staat van Wormerveer (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Wormerveer
Binnenring: Nederland

Veiligheid en misdaadcijfers Wormerveer

Wonen in een veilige buurt? In Nederland kan je overal veilig wonen, zeker vergeleken met andere landen. Neem de onderstaande cijfers dan ook niet te zwaar. Het geeft een relatief beeld van de veiligheid van Wormerveer vergeleken met de Zaanstad en Nederland.

Aantal geregistreerde delicten per 1000 inwoners (bron: CBS)

Woningen te koop in Wormerveer

Wil je een huis kopen in Wormerveer? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Wormerveer . Er staan momenteel 38 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Wormerveer alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Wormerveer.

Zoek je huurwoning in Wormerveer? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen in Wormerveer.

Huizenprijzen in Wormerveer

Starterswoningen in Wormerveer zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Wormerveer zijn goed beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Wormerveer zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Wormerveer? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Wormerveer

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Wormerveer is 3.726 euro. Dit is een daling vergeleken met vorige jaar (3.802 euro).

Leeftijden Wormerveer

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Wormerveer vergeleken met de rest van Nederland.

Buurten in Wormerveer

Stedelijk Hip, landelijk buiten wonen of stijlvol wonen in Wormerveer? Ontdek ook de buurten binnen de wijk Wormerveer

Wormerveer Zuid Guisveld Wormerveer Noord Karnemelksepolder Westknollendam Industriebuurt

Instellingen zijn opgeslagen