Alle woningmarktinfo Rooswijk in Zaanstad

Informatie over de woningmarkt, inwoners en woningen in Rooswijk

Een eerste blik op Rooswijk

Rooswijk is een wijk in de gemeente Zaanstad. Deze wijk telt volgens het CBS 5.590 inwoners. Momenteel staan er 8 woningen te koop en zijn er recent 31 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Rooswijk. De gemiddelde vraagprijs van woningen is 416.106 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland.

Woningen te koop 8
Woningen recent verkocht 31
Gemiddelde vraagprijs € 416.106
Percentage gezinnen met kinderen 45%

Verkoopduur woningen in Rooswijk

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Rooswijk is 16 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Rooswijk moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Rooswijk.

Woningen recent verkocht in Rooswijk

Er zijn recent 31 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Rooswijk. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Rooswijk.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Rooswijk. Een eengezinswoning in Rooswijk komt het meest (86%) voor. Daarna komt een herenhuis met 3% het meest voor.

Gezinssamenstelling Rooswijk

In Rooswijk wonen relatief veel gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgelijke staat Rooswijk

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgelijke staat van Rooswijk (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Rooswijk
Binnenring: Nederland

Veiligheid en misdaadcijfers Rooswijk

Wonen in een veilige buurt? In Nederland kan je overal veilig wonen, zeker vergeleken met andere landen. Neem de onderstaande cijfers dan ook niet te zwaar. Het geeft een relatief beeld van de veiligheid van Rooswijk vergeleken met de Zaanstad en Nederland.

Aantal geregistreerde delicten per 1000 inwoners (bron: CBS)

Woningen te koop in Rooswijk

Wil je een huis kopen in Rooswijk? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Rooswijk . Er staan momenteel 8 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Rooswijk alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Rooswijk.

Zoek je huurwoning in Rooswijk? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen in Rooswijk.

Huizenprijzen in Rooswijk

Starterswoningen in Rooswijk zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Rooswijk zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Rooswijk zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Rooswijk? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Rooswijk

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Rooswijk is 3.782 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (3.329 euro).

Leeftijden Rooswijk

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Rooswijk vergeleken met de rest van Nederland.

Buurten in Rooswijk

Stedelijk Hip, landelijk buiten wonen of stijlvol wonen in Rooswijk? Ontdek ook de buurten binnen de wijk Rooswijk

Rooswijk Rooswijk Noord

Instellingen zijn opgeslagen