Alle woningmarktinfo Nieuw West in Zaanstad

Informatie over de woningmarkt, inwoners en woningen in Nieuw West

Een eerste blik op Nieuw West

Nieuw West is een wijk in de gemeente Zaanstad. Deze wijk telt volgens het CBS 12.680 inwoners. Momenteel staan er 38 woningen te koop en zijn er recent 97 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Nieuw West. De gemiddelde vraagprijs van woningen is 382.213 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland.

Woningen te koop 38
Woningen recent verkocht 97
Gemiddelde vraagprijs € 382.213
Percentage gezinnen met kinderen 41%

Verkoopduur woningen in Nieuw West

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Nieuw West is 15 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Nieuw West moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Nieuw West.

Woningen recent verkocht in Nieuw West

Er zijn recent 97 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Nieuw West. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Nieuw West.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Nieuw West. Een eengezinswoning in Nieuw West komt het meest (48%) voor. Daarna komt een portiekflat met 25% het meest voor.

Gezinssamenstelling Nieuw West

In Nieuw West wonen relatief veel gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgelijke staat Nieuw West

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgelijke staat van Nieuw West (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Nieuw West
Binnenring: Nederland

Veiligheid en misdaadcijfers Nieuw West

Wonen in een veilige buurt? In Nederland kan je overal veilig wonen, zeker vergeleken met andere landen. Neem de onderstaande cijfers dan ook niet te zwaar. Het geeft een relatief beeld van de veiligheid van Nieuw West vergeleken met de Zaanstad en Nederland.

Aantal geregistreerde delicten per 1000 inwoners (bron: CBS)

Woningen te koop in Nieuw West

Wil je een huis kopen in Nieuw West? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Nieuw West . Er staan momenteel 38 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Nieuw West alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Nieuw West.

Zoek je huurwoning in Nieuw West? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen in Nieuw West.

Huizenprijzen in Nieuw West

Starterswoningen in Nieuw West zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Nieuw West zijn slechts beperkt beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Nieuw West zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Nieuw West? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Nieuw West

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Nieuw West is 4.086 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (3.796 euro).

Leeftijden Nieuw West

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Nieuw West vergeleken met de rest van Nederland.

Buurten in Nieuw West

Stedelijk Hip, landelijk buiten wonen of stijlvol wonen in Nieuw West? Ontdek ook de buurten binnen de wijk Nieuw West

Westerspoor Westerwatering

Instellingen zijn opgeslagen