Alle woningmarktinfo Oude Haven in Zaanstad

Informatie over de woningmarkt, inwoners en woningen in Oude Haven

Een eerste blik op Oude Haven

Oude Haven is een wijk in de gemeente Zaanstad. Deze wijk telt volgens het CBS 4.815 inwoners. Momenteel staan er 17 woningen te koop en zijn er recent 48 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Oude Haven. De gemiddelde vraagprijs van woningen is 465.871 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland.

Woningen te koop 17
Woningen recent verkocht 48
Gemiddelde vraagprijs € 465.871
Percentage gezinnen met kinderen 30%

Verkoopduur woningen in Oude Haven

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Oude Haven is 14 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Oude Haven moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Oude Haven.

Woningen recent verkocht in Oude Haven

Er zijn recent 48 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Oude Haven. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Oude Haven.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Oude Haven. Een eengezinswoning in Oude Haven komt het meest (27%) voor. Daarna komt een portiekflat met 23% het meest voor.

Gezinssamenstelling Oude Haven

In Oude Haven wonen relatief weinig gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgelijke staat Oude Haven

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgelijke staat van Oude Haven (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Oude Haven
Binnenring: Nederland

Veiligheid en misdaadcijfers Oude Haven

Wonen in een veilige buurt? In Nederland kan je overal veilig wonen, zeker vergeleken met andere landen. Neem de onderstaande cijfers dan ook niet te zwaar. Het geeft een relatief beeld van de veiligheid van Oude Haven vergeleken met de Zaanstad en Nederland.

Aantal geregistreerde delicten per 1000 inwoners (bron: CBS)

Woningen te koop in Oude Haven

Wil je een huis kopen in Oude Haven? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Oude Haven . Er staan momenteel 17 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Oude Haven alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Oude Haven.

Zoek je huurwoning in Oude Haven? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen in Oude Haven.

Huizenprijzen in Oude Haven

Starterswoningen in Oude Haven zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Oude Haven zijn slechts beperkt beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Oude Haven zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Oude Haven? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Oude Haven

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Oude Haven is 4.501 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (3.886 euro).

Leeftijden Oude Haven

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Oude Haven vergeleken met de rest van Nederland.

Buurten in Oude Haven

Stedelijk Hip, landelijk buiten wonen of stijlvol wonen in Oude Haven? Ontdek ook de buurten binnen de wijk Oude Haven

Havenbuurt Zuiderhout Het Eiland Russische buurt

Instellingen zijn opgeslagen