Alle woningmarktinfo Poelenburg in Zaanstad

Informatie over de woningmarkt, inwoners en woningen in Poelenburg

Een eerste blik op Poelenburg

Poelenburg is een wijk in de gemeente Zaanstad. Deze wijk telt volgens het CBS 8.560 inwoners. Momenteel staan er 13 woningen te koop en zijn er recent 38 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Poelenburg. De gemiddelde vraagprijs van woningen is 335.399 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland.

Woningen te koop 13
Woningen recent verkocht 38
Gemiddelde vraagprijs € 335.399
Percentage gezinnen met kinderen 45%

Verkoopduur woningen in Poelenburg

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Poelenburg is 14 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Poelenburg moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Poelenburg.

Woningen recent verkocht in Poelenburg

Er zijn recent 38 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Poelenburg. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Poelenburg.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Poelenburg. Een portiekflat in Poelenburg komt het meest (66%) voor. Daarna komt een eengezinswoning met 16% het meest voor.

Gezinssamenstelling Poelenburg

In Poelenburg wonen relatief veel gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgelijke staat Poelenburg

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgelijke staat van Poelenburg (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Poelenburg
Binnenring: Nederland

Veiligheid en misdaadcijfers Poelenburg

Wonen in een veilige buurt? In Nederland kan je overal veilig wonen, zeker vergeleken met andere landen. Neem de onderstaande cijfers dan ook niet te zwaar. Het geeft een relatief beeld van de veiligheid van Poelenburg vergeleken met de Zaanstad en Nederland.

Aantal geregistreerde delicten per 1000 inwoners (bron: CBS)

Woningen te koop in Poelenburg

Wil je een huis kopen in Poelenburg? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Poelenburg . Er staan momenteel 13 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Poelenburg alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Poelenburg.

Zoek je huurwoning in Poelenburg? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen in Poelenburg.

Huizenprijzen in Poelenburg

Starterswoningen in Poelenburg zijn moeilijk te vinden. Woningen in het middensegment in Poelenburg zijn goed beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Poelenburg zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Poelenburg? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Poelenburg

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Poelenburg is 3.672 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (3.382 euro).

Leeftijden Poelenburg

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Poelenburg vergeleken met de rest van Nederland.

Buurten in Poelenburg

Stedelijk Hip, landelijk buiten wonen of stijlvol wonen in Poelenburg? Ontdek ook de buurten binnen de wijk Poelenburg

Poelenburg

Instellingen zijn opgeslagen