Alle woningmarktinfo Steggerda in Weststellingwerf

Informatie over de woningmarkt, inwoners en woningen in Steggerda

Een eerste blik op Steggerda

Steggerda is een wijk in de gemeente Weststellingwerf. Deze wijk telt volgens het CBS 1.665 inwoners. Momenteel staan er 5 woningen te koop en zijn er recent 2 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Steggerda. De gemiddelde vraagprijs van woningen is 486.868 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland.

Woningen te koop 5
Woningen recent verkocht 2
Gemiddelde vraagprijs € 486.868
Percentage gezinnen met kinderen 37%

Verkoopduur woningen in Steggerda

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Steggerda is 41 dagen. Dit is langer vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Steggerda kan je mogelijk met een wat lager bod doen dan de vraagprijs.

Woningen recent verkocht in Steggerda

Er zijn recent 2 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Steggerda. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Steggerda.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Steggerda. Een eengezinswoning in Steggerda komt het meest (85%) voor. Daarna komt een woonboerderij met 9% het meest voor.

Gezinssamenstelling Steggerda

In Steggerda wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgelijke staat Steggerda

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgelijke staat van Steggerda (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Steggerda
Binnenring: Nederland

Veiligheid en misdaadcijfers Steggerda

Wonen in een veilige buurt? In Nederland kan je overal veilig wonen, zeker vergeleken met andere landen. Neem de onderstaande cijfers dan ook niet te zwaar. Het geeft een relatief beeld van de veiligheid van Steggerda vergeleken met de Weststellingwerf en Nederland.

Aantal geregistreerde delicten per 1000 inwoners (bron: CBS)

Steggerda waar ligt dat?

Woningen te koop in Steggerda

Wil je een huis kopen in Steggerda? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Steggerda . Er staan momenteel 5 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Steggerda alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Steggerda.

Zoek je huurwoning in Steggerda? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen in Steggerda.

Huizenprijzen in Steggerda

Starterswoningen in Steggerda zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Steggerda zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Steggerda zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Steggerda? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Steggerda

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Steggerda is 2.992 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (2.476 euro).

Leeftijden Steggerda

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Steggerda vergeleken met de rest van Nederland.

Buurten in Steggerda

Stedelijk Hip, landelijk buiten wonen of stijlvol wonen in Steggerda? Ontdek ook de buurten binnen de wijk Steggerda

Steggerda Vinkega De Hoeve Verspreide huizen Steggerda Verspreide huizen Vinkega Verspreide huizen De Hoeve