Alle woningmarktinfo Wolvega in Weststellingwerf

Informatie over de woningmarkt, inwoners en woningen in Wolvega

Een eerste blik op Wolvega

Wolvega is een wijk in de gemeente Weststellingwerf. Deze wijk telt volgens het CBS 12.850 inwoners. Momenteel staan er 26 woningen te koop en zijn er recent 34 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Wolvega. De gemiddelde vraagprijs van woningen is 308.868 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland.

Woningen te koop 26
Woningen recent verkocht 34
Gemiddelde vraagprijs € 308.868
Percentage gezinnen met kinderen 31%

Verkoopduur woningen in Wolvega

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Wolvega is 20 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Wolvega moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Wolvega.

Woningen recent verkocht in Wolvega

Er zijn recent 34 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Wolvega. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Wolvega.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Wolvega. Een eengezinswoning in Wolvega komt het meest (77%) voor. Daarna komt een portiekflat met 6% het meest voor.

Gezinssamenstelling Wolvega

In Wolvega wonen relatief weinig gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgelijke staat Wolvega

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgelijke staat van Wolvega (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Wolvega
Binnenring: Nederland

Veiligheid en misdaadcijfers Wolvega

Wonen in een veilige buurt? In Nederland kan je overal veilig wonen, zeker vergeleken met andere landen. Neem de onderstaande cijfers dan ook niet te zwaar. Het geeft een relatief beeld van de veiligheid van Wolvega vergeleken met de Weststellingwerf en Nederland.

Aantal geregistreerde delicten per 1000 inwoners (bron: CBS)

Wolvega waar ligt dat?

Woningen te koop in Wolvega

Wil je een huis kopen in Wolvega? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Wolvega . Er staan momenteel 26 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Wolvega alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Wolvega.

Zoek je huurwoning in Wolvega? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen in Wolvega.

Huizenprijzen in Wolvega

Starterswoningen in Wolvega zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Wolvega zijn goed beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Wolvega zijn redelijk beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Wolvega? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Wolvega

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Wolvega is 2.666 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (2.258 euro).

Leeftijden Wolvega

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Wolvega vergeleken met de rest van Nederland.

Buurten in Wolvega

Stedelijk Hip, landelijk buiten wonen of stijlvol wonen in Wolvega? Ontdek ook de buurten binnen de wijk Wolvega

Wolvega Verspreide huizen Wolvega