Huizenmarkt Doorn-West in Doorn (februari 2023)

Informatie over de woningmarkt, huizenprijzen en woningen te koop in Doorn-West

Woningmarkt Doorn-West

Doorn-West is een buurt in de wijk Doorn en plaats Doorn binnen de gemeente Utrechtse Heuvelrug. Deze buurt telt volgens het CBS 10.155 inwoners. Momenteel staan er 10 woningen te koop en zijn er recent 10 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Doorn-West. De gemiddelde vraagprijs van woningen is 1.079.285 euro. Dit is boven gemiddeld vergeleken met Nederland.

Woningen te koop 10
Woningen recent verkocht 10
Gemiddelde vraagprijs € 1.079.285
Percentage gezinnen met kinderen 32%

Verkoopduur woningen in Doorn-West

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Doorn-West is 26 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Doorn-West moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Doorn-West.

Woningen recent verkocht in Doorn-West

Er zijn recent 10 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Doorn-West. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Doorn-West.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Doorn-West. Een eengezinswoning in Doorn-West komt het meest (61%) voor. Daarna komt een villa met 21% het meest voor.

Gezinssamenstelling Doorn-West

In Doorn-West wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Doorn-West

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Doorn-West (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Doorn-West
Binnenring: Nederland

Veiligheid en misdaadcijfers Doorn-West

Wonen in een veilige buurt? In Nederland kan je overal veilig wonen, zeker vergeleken met andere landen. Neem de onderstaande cijfers dan ook niet te zwaar. Het geeft een relatief beeld van de veiligheid van Doorn-West vergeleken met de Utrechtse Heuvelrug en Nederland.

Aantal geregistreerde delicten per 1000 inwoners (bron: CBS)

Doorn-West waar ligt dat?

Woningen te koop Doorn-West

Wil je een huis kopen in Doorn-West? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Doorn-West . Er staan momenteel 10 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Doorn-West alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Doorn-West.

Bekijk hier alle koopwoningen in Doorn-West. Zoek je huurwoning in Doorn-West? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Huizenprijzen in Doorn-West

Starterswoningen in Doorn-West zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Doorn-West zijn slechts beperkt beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Doorn-West zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Doorn-West? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Doorn-West

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Doorn-West is 5.338 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (4.164 euro).

Leeftijden Doorn-West

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Doorn-West vergeleken met de rest van Nederland.

Buurten rondom Doorn-West

Hip of juist landelijk wonen? Ontdek ook de buurten rondom Doorn-West. De buurt zelf valt binnen de wijk Doorn in de gemeente Utrechtse Heuvelrug.

Doorn-Centrum Oudeweg Doorn-West Doorn-Zuid De Wijngaard Verspreide huizen op de Heuvelrug-Oost Verspreide huizen op de Heuvelrug-West Verspreide huizen in het Lage Land

Alle straten van Doorn-West

Doorn-West bestaat uit 39 straten. Voor elke straat hebben wij informatie over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende straten voor meer informatie.