Alle woningmarktinfo Amerongen

Informatie over de woningmarkt, inwoners en woningen in Amerongen

Een eerste blik op Amerongen

Amerongen is een buurt in de gemeente Utrechtse Heuvelrug. Deze buurt telt volgens het CBS 6.905 inwoners. Momenteel staan er 19 woningen te koop en zijn er recent 39 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Amerongen. De gemiddelde vraagprijs van woningen is 595.168 euro. Dit is boven gemiddeld vergeleken met Nederland.

Woningen te koop 19
Woningen recent verkocht 39
Gemiddelde vraagprijs € 595.168
Percentage gezinnen met kinderen 34%

Verkoopduur woningen in Amerongen

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Amerongen is 32 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Amerongen moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Amerongen.

Woningen recent verkocht in Amerongen

Er zijn recent 39 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Amerongen. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Amerongen.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Amerongen. Een eengezinswoning in Amerongen komt het meest (74%) voor. Daarna komt een galerijflat met 5% het meest voor.

Gezinssamenstelling Amerongen

In Amerongen wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgelijke staat Amerongen

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgelijke staat van Amerongen (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Amerongen
Binnenring: Nederland

Veiligheid en misdaadcijfers Amerongen

Wonen in een veilige buurt? In Nederland kan je overal veilig wonen, zeker vergeleken met andere landen. Neem de onderstaande cijfers dan ook niet te zwaar. Het geeft een relatief beeld van de veiligheid van Amerongen vergeleken met de Utrechtse Heuvelrug en Nederland.

Aantal geregistreerde delicten per 1000 inwoners (bron: CBS)

Woningen te koop in Amerongen

Wil je een huis kopen in Amerongen? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Amerongen . Er staan momenteel 19 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Amerongen alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Amerongen.

Zoek je huurwoning in Amerongen? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen in Amerongen.

Huizenprijzen in Amerongen

Starterswoningen in Amerongen zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Amerongen zijn slechts beperkt beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Amerongen zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Amerongen? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Amerongen

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Amerongen is 4.079 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (3.762 euro).

Leeftijden Amerongen

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Amerongen vergeleken met de rest van Nederland.

Buurten rondom Amerongen

Hip of juist landelijk wonen? Ontdek ook de buurten rondom Amerongen. De buurt zelf valt binnen de wijk Amerongen in de gemeente Utrechtse Heuvelrug.

Amerongen Verspreide huizen Overberg en De Haar Verspreide huizen Heuvelrug Verspreide huizen Lekdijk

Alle straten van Amerongen

Amerongen bestaat uit 80 straten. Voor elke straat hebben wij informatie over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende straten voor meer informatie.

Instellingen zijn opgeslagen