Volkel in gemeente Uden

Alle informatie over de woningmarkt, inwoners en woningen in Volkel

Een eerste blik op Volkel

Volkel is een wijk in de gemeente Uden. Deze wijk telt volgens het CBS 3.480 inwoners. Momenteel staan er 10 woningen te koop en zijn er recent 32 woningen verkocht of verkocht onder voorboud in Volkel. De gemiddelde vraagprijs van woningen is 551.990 euro.

Woningen te koop 10
Woningen recent verkocht 32
Gemiddelde vraagprijs € 551.990
Percentage gezinnen met kinderen 37%

Verkoopduur woningen in Volkel

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Volkel is 36 dagen. Dit is gelijk of nagenoeg gelijk vergeleken met de rest van Nederland. Een bod doen op huis in Volkel kan je waarschijnlijk regelijk gelijk doen op vraagprijs.

Woningen recent verkocht in Volkel

Er zijn recent 32 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Volkel. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Volkel.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Volkel. Een eengezinswoning in Volkel komt het meest (76%) voor. Daarna komt een woonboerderij met 14% het meest voor.

Gezinssamenstelling Volkel

In Volkel wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgelijke staat Volkel

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgelijke staat van Volkel (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Volkel
Binnenring: Nederland

Veiligheid en misdaadcijfers Volkel

Wonen in een veilige buurt? In Nederland kan je overal veilig wonen, zeker vergeleken met andere landen. Neem de onderstaande cijfers dan ook niet te zwaar. Het geeft een relatief beeld van de veiligheid van Volkel vergeleken met de Uden en Nederland.

Aantal geregistreerde delicten per 1000 inwoners (bron: CBS)

Woningen te koop in Volkel

Wil je een huis kopen in Volkel? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Volkel . Er staan momenteel 10 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Volkel alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Volkel.

Zoek je huurwoning in Volkel? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen in Volkel.

Huizenprijzen in Volkel

Starterswoningen in Volkel zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Volkel zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Volkel zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Volkel? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Volkel

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Volkel is 2.607 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (2.452 euro). De huidige gemiddelde m2 prijs van woningen in Volkel is redelijk gelijk vergeleken met het gemiddelde van Nederland.

Leeftijden Volkel

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Volkel vergeleken met de rest van Nederland.

Buurten in Volkel

Stedelijk Hip, landelijk buiten wonen of stijlvol wonen in Volkel? Ontdek ook de buurten binnen de wijk Volkel

Kom Volkel Vliegbasis Volkel Buitengebied-Volkel

Instellingen zijn opgeslagen