Huizenmarkt Nieuwoord in Vroomshoop (november 2022)

Informatie over de woningmarkt, huizenprijzen en woningen te koop in Nieuwoord

Woningmarkt Nieuwoord

Nieuwoord is een buurt in de wijk Bruinehaar en plaats Vroomshoop binnen de gemeente Twenterand. Deze buurt telt volgens het CBS 9.345 inwoners. Momenteel staan er 6 woningen te koop en zijn er recent 4 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Nieuwoord. De gemiddelde vraagprijs van woningen is 374.767 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland.

Woningen te koop 6
Woningen recent verkocht 4
Gemiddelde vraagprijs € 374.767
Percentage gezinnen met kinderen 42%

Verkoopduur woningen in Nieuwoord

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Nieuwoord is 20 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Nieuwoord moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Nieuwoord.

Woningen recent verkocht in Nieuwoord

Er zijn recent 4 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Nieuwoord. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Nieuwoord.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Nieuwoord. Een eengezinswoning in Nieuwoord komt het meest (94%) voor. Daarna komt een landhuis met 4% het meest voor.

Gezinssamenstelling Nieuwoord

In Nieuwoord wonen relatief veel gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Nieuwoord

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Nieuwoord (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Nieuwoord
Binnenring: Nederland

Veiligheid en misdaadcijfers Nieuwoord

Wonen in een veilige buurt? In Nederland kan je overal veilig wonen, zeker vergeleken met andere landen. Neem de onderstaande cijfers dan ook niet te zwaar. Het geeft een relatief beeld van de veiligheid van Nieuwoord vergeleken met de Twenterand en Nederland.

Aantal geregistreerde delicten per 1000 inwoners (bron: CBS)

Nieuwoord waar ligt dat?

Woningen te koop Nieuwoord

Wil je een huis kopen in Nieuwoord? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Nieuwoord . Er staan momenteel 6 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Nieuwoord alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Nieuwoord.

Bekijk hier alle koopwoningen in Nieuwoord. Zoek je huurwoning in Nieuwoord? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Huizenprijzen in Nieuwoord

Starterswoningen in Nieuwoord zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Nieuwoord zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Nieuwoord zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Nieuwoord? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Nieuwoord

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Nieuwoord is 2.410 euro. Dit is een daling vergeleken met vorige jaar (2.702 euro).

Leeftijden Nieuwoord

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Nieuwoord vergeleken met de rest van Nederland.

Buurten rondom Nieuwoord

Hip of juist landelijk wonen? Ontdek ook de buurten rondom Nieuwoord. De buurt zelf valt binnen de wijk Bruinehaar in de gemeente Twenterand.

Vroomshoop-Oost Geerdijk-West Geerdijk-Oost Vroomshoop-West Beter Wonen Nieuwoord Industrieterrein Verspreide huizen Vroomshoop-Oost

Alle straten van Nieuwoord

Nieuwoord bestaat uit 49 straten. Voor elke straat hebben wij informatie over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende straten voor meer informatie.