Huizenmarkt Koningsplein en omgeving in Den Haag (maart 2023)

Informatie over de woningmarkt, huizenprijzen en woningen te koop in Koningsplein en omgeving

Woningmarkt Koningsplein en omgeving

Koningsplein en omgeving is een buurt in de wijk Regentessekwartier en plaats Den Haag binnen de gemeente 's-Gravenhage. Deze buurt telt volgens het CBS 13.535 inwoners. Momenteel staan er 36 woningen te koop en zijn er recent 47 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Koningsplein en omgeving. De gemiddelde vraagprijs van woningen is 564.336 euro. Dit is boven gemiddeld vergeleken met Nederland.

Woningen te koop 36
Woningen recent verkocht 47
Gemiddelde vraagprijs € 564.336
Percentage gezinnen met kinderen 22%

Verkoopduur woningen in Koningsplein en omgeving

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Koningsplein en omgeving is 14 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Koningsplein en omgeving moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Koningsplein en omgeving.

Woningen recent verkocht in Koningsplein en omgeving

Er zijn recent 47 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Koningsplein en omgeving. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Koningsplein en omgeving.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Koningsplein en omgeving. Een benedenwoning in Koningsplein en omgeving komt het meest (46%) voor. Daarna komt een bovenwoning met 45% het meest voor.

Gezinssamenstelling Koningsplein en omgeving

In Koningsplein en omgeving wonen relatief weinig gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Koningsplein en omgeving

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Koningsplein en omgeving (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Koningsplein en omgeving
Binnenring: Nederland

Veiligheid en misdaadcijfers Koningsplein en omgeving

Wonen in een veilige buurt? In Nederland kan je overal veilig wonen, zeker vergeleken met andere landen. Neem de onderstaande cijfers dan ook niet te zwaar. Het geeft een relatief beeld van de veiligheid van Koningsplein en omgeving vergeleken met de 's-Gravenhage en Nederland.

Aantal geregistreerde delicten per 1000 inwoners (bron: CBS)

Koningsplein en omgeving waar ligt dat?

Woningen te koop Koningsplein en omgeving

Wil je een huis kopen in Koningsplein en omgeving? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Koningsplein en omgeving . Er staan momenteel 36 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Koningsplein en omgeving alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Koningsplein en omgeving.

Bekijk hier alle koopwoningen in Koningsplein en omgeving. Zoek je huurwoning in Koningsplein en omgeving? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Huizenprijzen in Koningsplein en omgeving

Starterswoningen in Koningsplein en omgeving zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Koningsplein en omgeving zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Koningsplein en omgeving zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Koningsplein en omgeving? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Koningsplein en omgeving

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Koningsplein en omgeving is 4.331 euro. Dit is een daling vergeleken met vorige jaar (4.707 euro).

Leeftijden Koningsplein en omgeving

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Koningsplein en omgeving vergeleken met de rest van Nederland.

Buurten rondom Koningsplein en omgeving

Hip of juist landelijk wonen? Ontdek ook de buurten rondom Koningsplein en omgeving. De buurt zelf valt binnen de wijk Regentessekwartier in de gemeente 's-Gravenhage.

Rond de Energiecentrale Koningsplein en omgeving

Alle straten van Koningsplein en omgeving

Koningsplein en omgeving bestaat uit 25 straten. Voor elke straat hebben wij informatie over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende straten voor meer informatie.