Alle woningmarktinfo Driel in Overbetuwe

Informatie over de woningmarkt, inwoners en woningen in Driel

Een eerste blik op Driel

Driel is een wijk in de gemeente Overbetuwe. Deze wijk telt volgens het CBS 10.865 inwoners. Momenteel staan er 31 woningen te koop en zijn er recent 123 woningen verkocht of verkocht onder voorboud in Driel. De gemiddelde vraagprijs van woningen is 510.213 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland.

Woningen te koop 31
Woningen recent verkocht 123
Gemiddelde vraagprijs € 510.213
Percentage gezinnen met kinderen 44%

Verkoopduur woningen in Driel

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Driel is 40 dagen. Dit is langer vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Driel kan je mogelijk met een wat lager bod doen dan de vraagprijs.

Woningen recent verkocht in Driel

Er zijn recent 123 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Driel. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Driel.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Driel. Een eengezinswoning in Driel komt het meest (79%) voor. Daarna komt een herenhuis met 7% het meest voor.

Gezinssamenstelling Driel

In Driel wonen relatief veel gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgelijke staat Driel

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgelijke staat van Driel (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Driel
Binnenring: Nederland

Veiligheid en misdaadcijfers Driel

Wonen in een veilige buurt? In Nederland kan je overal veilig wonen, zeker vergeleken met andere landen. Neem de onderstaande cijfers dan ook niet te zwaar. Het geeft een relatief beeld van de veiligheid van Driel vergeleken met de Overbetuwe en Nederland.

Aantal geregistreerde delicten per 1000 inwoners (bron: CBS)

Woningen te koop in Driel

Wil je een huis kopen in Driel? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Driel . Er staan momenteel 31 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Driel alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Driel.

Zoek je huurwoning in Driel? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen in Driel.

Huizenprijzen in Driel

Starterswoningen in Driel zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Driel zijn goed beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Driel zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Driel? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Driel

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Driel is 2.439 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (2.307 euro).

Leeftijden Driel

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Driel vergeleken met de rest van Nederland.

Buurten in Driel

Stedelijk Hip, landelijk buiten wonen of stijlvol wonen in Driel? Ontdek ook de buurten binnen de wijk Driel

Driel Heteren Randwijk Verspreide huizen op de oeverwal Randwijk Verspreide huizen Lakemond en Indoornik Verspreide huizen op de oeverwal Heteren Verspreide huizen polder Heteren Verspreide huizen op de oeverwal Driel Verspreide huizen poldergebied Driel

Instellingen zijn opgeslagen