Huizenmarkt Makkinga in Makkinga (juni 2023)

Informatie over de woningmarkt, huizenprijzen en woningen te koop in Makkinga

Woningmarkt Makkinga

Makkinga is een wijk in de plaats Makkinga binnen de gemeente Ooststellingwerf. Deze wijk telt volgens het CBS 1.950 inwoners. Momenteel staan er 6 woningen te koop en zijn er recent 11 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Makkinga. De gemiddelde vraagprijs van woningen is 452.324 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland.

Woningen te koop 6
Woningen recent verkocht 11
Gemiddelde vraagprijs € 452.324
Percentage gezinnen met kinderen 35%

Verkoopduur woningen in Makkinga

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Makkinga is 37 dagen. Dit is langer vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Makkinga kan je mogelijk met een wat lager bod doen dan de vraagprijs.

Woningen recent verkocht in Makkinga

Er zijn recent 11 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Makkinga. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Makkinga.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Makkinga. Een eengezinswoning in Makkinga komt het meest (69%) voor. Daarna komt een woonboerderij met 24% het meest voor.

Gezinssamenstelling Makkinga

In Makkinga wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Makkinga

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Makkinga (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Makkinga
Binnenring: Nederland

Veiligheid en misdaadcijfers Makkinga

Wonen in een veilige buurt? In Nederland kan je overal veilig wonen, zeker vergeleken met andere landen. Neem de onderstaande cijfers dan ook niet te zwaar. Het geeft een relatief beeld van de veiligheid van Makkinga vergeleken met de Ooststellingwerf en Nederland.

Aantal geregistreerde delicten per 1000 inwoners (bron: CBS)

Makkinga waar ligt dat?

Woningen te koop Makkinga

Wil je een huis kopen in Makkinga? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Makkinga . Er staan momenteel 6 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Makkinga alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Makkinga.

Bekijk hier alle koopwoningen in Makkinga. Zoek je huurwoning in Makkinga? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Huizenprijzen in Makkinga

Starterswoningen in Makkinga zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Makkinga zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Makkinga zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Makkinga? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Makkinga

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Makkinga is 2.623 euro. Dit is een daling vergeleken met vorige jaar (3.026 euro).

Leeftijden Makkinga

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Makkinga vergeleken met de rest van Nederland.

Buurten in Makkinga

Stedelijk Hip, landelijk buiten wonen of stijlvol wonen in Makkinga? Ontdek ook de buurten binnen de wijk Makkinga

Makkinga Elsloo Langedijke Verspreide huizen Makkinga Verspreide huizen Elsloo