Nijmegen-Noord in gemeente Nijmegen

Alle informatie over de woningmarkt, inwoners en woningen in Nijmegen-Noord

Een eerste blik op Nijmegen-Noord

Nijmegen-Noord is een wijk in de gemeente Nijmegen. Deze wijk telt volgens het CBS 18.475 inwoners. Momenteel staan er 44 woningen te koop en zijn er recent 58 woningen verkocht of verkocht onder voorboud in Nijmegen-Noord. De gemiddelde vraagprijs van woningen is 446.562 euro.

Woningen te koop 44
Woningen recent verkocht 58
Gemiddelde vraagprijs € 446.562
Percentage gezinnen met kinderen 53%

Verkoopduur woningen in Nijmegen-Noord

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Nijmegen-Noord is 25 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Nijmegen-Noord moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Nijmegen-Noord.

Woningen recent verkocht in Nijmegen-Noord

Er zijn recent 58 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Nijmegen-Noord. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Nijmegen-Noord.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Nijmegen-Noord. Een eengezinswoning in Nijmegen-Noord komt het meest (76%) voor. Daarna komt een herenhuis met 6% het meest voor.

Gezinssamenstelling Nijmegen-Noord

In Nijmegen-Noord wonen relatief veel gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgelijke staat Nijmegen-Noord

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgelijke staat van Nijmegen-Noord (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Nijmegen-Noord
Binnenring: Nederland

Veiligheid en misdaadcijfers Nijmegen-Noord

Wonen in een veilige buurt? In Nederland kan je overal veilig wonen, zeker vergeleken met andere landen. Neem de onderstaande cijfers dan ook niet te zwaar. Het geeft een relatief beeld van de veiligheid van Nijmegen-Noord vergeleken met de Nijmegen en Nederland.

Aantal geregistreerde delicten per 1000 inwoners (bron: CBS)

Woningen te koop in Nijmegen-Noord

Wil je een huis kopen in Nijmegen-Noord? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Nijmegen-Noord. Er staan momenteel 44 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Nijmegen-Noord alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Nijmegen-Noord.

Huizenprijzen in Nijmegen-Noord

Starterswoningen in Nijmegen-Noord zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Nijmegen-Noord zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Nijmegen-Noord zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Nijmegen-Noord? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Nijmegen-Noord

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Nijmegen-Noord is 2.814 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (2.691 euro). De huidige gemiddelde m2 prijs van woningen in Nijmegen-Noord is redelijk gelijk vergeleken met het gemiddelde van Nederland.

Leeftijden Nijmegen-Noord

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Nijmegen-Noord vergeleken met de rest van Nederland.

Buurten in Nijmegen-Noord

Stedelijk Hip, landelijk buiten wonen of stijlvol wonen in Nijmegen-Noord? Ontdek ook de buurten binnen de wijk Nijmegen-Noord

Oosterhout Ressen Lent

Instellingen zijn opgeslagen