Dukenburg in gemeente Nijmegen

Alle informatie over de woningmarkt, inwoners en woningen in Dukenburg

Een eerste blik op Dukenburg

Dukenburg is een wijk in de gemeente Nijmegen. Deze wijk telt volgens het CBS 22.025 inwoners. Momenteel staan er 43 woningen te koop en zijn er recent 132 woningen verkocht of verkocht onder voorboud in Dukenburg. De gemiddelde vraagprijs van woningen is 258.802 euro.

Woningen te koop 43
Woningen recent verkocht 132
Gemiddelde vraagprijs € 258.802
Percentage gezinnen met kinderen 29%

Verkoopduur woningen in Dukenburg

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Dukenburg is 28 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Dukenburg moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Dukenburg.

Woningen recent verkocht in Dukenburg

Er zijn recent 132 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Dukenburg. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Dukenburg.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Dukenburg. Een eengezinswoning in Dukenburg komt het meest (41%) voor. Daarna komt een portiekflat met 31% het meest voor.

Gezinssamenstelling Dukenburg

In Dukenburg wonen relatief weinig gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgelijke staat Dukenburg

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgelijke staat van Dukenburg (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Dukenburg
Binnenring: Nederland

Veiligheid en misdaadcijfers Dukenburg

Wonen in een veilige buurt? In Nederland kan je overal veilig wonen, zeker vergeleken met andere landen. Neem de onderstaande cijfers dan ook niet te zwaar. Het geeft een relatief beeld van de veiligheid van Dukenburg vergeleken met de Nijmegen en Nederland.

Aantal geregistreerde delicten per 1000 inwoners (bron: CBS)

Woningen te koop in Dukenburg

Wil je een huis kopen in Dukenburg? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Dukenburg . Er staan momenteel 43 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Dukenburg alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Dukenburg.

Zoek je huurwoning in Dukenburg? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen in Dukenburg.

Huizenprijzen in Dukenburg

Starterswoningen in Dukenburg zijn redelijk te vinden. Woningen in het middensegment in Dukenburg zijn goed beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Dukenburg zijn slechts beperkt beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Dukenburg? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Dukenburg

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Dukenburg is 2.008 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (1.912 euro). De huidige gemiddelde m2 prijs van woningen in Dukenburg is lager vergeleken met het gemiddelde van Nederland.

Leeftijden Dukenburg

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Dukenburg vergeleken met de rest van Nederland.

Buurten in Dukenburg

Stedelijk Hip, landelijk buiten wonen of stijlvol wonen in Dukenburg? Ontdek ook de buurten binnen de wijk Dukenburg

Tolhuis Zwanenveld Meijhorst Lankforst Aldenhof Malvert Weezenhof Vogelzang Staddijk

Instellingen zijn opgeslagen