Nijmegen-Zuid in gemeente Nijmegen

Alle informatie over de woningmarkt, inwoners en woningen in Nijmegen-Zuid

Een eerste blik op Nijmegen-Zuid

Nijmegen-Zuid is een wijk in de gemeente Nijmegen. Deze wijk telt volgens het CBS 23.665 inwoners. Momenteel staan er 49 woningen te koop en zijn er recent 68 woningen verkocht of verkocht onder voorboud in Nijmegen-Zuid. De gemiddelde vraagprijs van woningen is 361.362 euro.

Woningen te koop 49
Woningen recent verkocht 68
Gemiddelde vraagprijs € 361.362
Percentage gezinnen met kinderen 23%

Verkoopduur woningen in Nijmegen-Zuid

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Nijmegen-Zuid is 22 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Nijmegen-Zuid moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Nijmegen-Zuid.

Woningen recent verkocht in Nijmegen-Zuid

Er zijn recent 68 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Nijmegen-Zuid. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Nijmegen-Zuid.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Nijmegen-Zuid. Een portiekflat in Nijmegen-Zuid komt het meest (54%) voor. Daarna komt een eengezinswoning met 30% het meest voor.

Gezinssamenstelling Nijmegen-Zuid

In Nijmegen-Zuid wonen relatief weinig gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgelijke staat Nijmegen-Zuid

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgelijke staat van Nijmegen-Zuid (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Nijmegen-Zuid
Binnenring: Nederland

Veiligheid en misdaadcijfers Nijmegen-Zuid

Wonen in een veilige buurt? In Nederland kan je overal veilig wonen, zeker vergeleken met andere landen. Neem de onderstaande cijfers dan ook niet te zwaar. Het geeft een relatief beeld van de veiligheid van Nijmegen-Zuid vergeleken met de Nijmegen en Nederland.

Aantal geregistreerde delicten per 1000 inwoners (bron: CBS)

Woningen te koop in Nijmegen-Zuid

Wil je een huis kopen in Nijmegen-Zuid? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Nijmegen-Zuid. Er staan momenteel 49 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Nijmegen-Zuid alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Nijmegen-Zuid.

Huizenprijzen in Nijmegen-Zuid

Starterswoningen in Nijmegen-Zuid zijn redelijk te vinden. Woningen in het middensegment in Nijmegen-Zuid zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Nijmegen-Zuid zijn redelijk beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Nijmegen-Zuid? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Nijmegen-Zuid

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Nijmegen-Zuid is 2.885 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (2.710 euro). De huidige gemiddelde m2 prijs van woningen in Nijmegen-Zuid is redelijk gelijk vergeleken met het gemiddelde van Nederland.

Leeftijden Nijmegen-Zuid

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Nijmegen-Zuid vergeleken met de rest van Nederland.

Buurten in Nijmegen-Zuid

Stedelijk Hip, landelijk buiten wonen of stijlvol wonen in Nijmegen-Zuid? Ontdek ook de buurten binnen de wijk Nijmegen-Zuid

Hatertse Hei Grootstal Hatert Brakkenstein

Instellingen zijn opgeslagen