Nijmegen-Midden in gemeente Nijmegen

Alle informatie over de woningmarkt, inwoners en woningen in Nijmegen-Midden

Een eerste blik op Nijmegen-Midden

Nijmegen-Midden is een wijk in de gemeente Nijmegen. Deze wijk telt volgens het CBS 18.700 inwoners. Momenteel staan er 53 woningen te koop en zijn er recent 131 woningen verkocht of verkocht onder voorboud in Nijmegen-Midden. De gemiddelde vraagprijs van woningen is 378.525 euro.

Woningen te koop 53
Woningen recent verkocht 131
Gemiddelde vraagprijs € 378.525
Percentage gezinnen met kinderen 23%

Verkoopduur woningen in Nijmegen-Midden

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Nijmegen-Midden is 18 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Nijmegen-Midden moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Nijmegen-Midden.

Woningen recent verkocht in Nijmegen-Midden

Er zijn recent 131 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Nijmegen-Midden. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Nijmegen-Midden.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Nijmegen-Midden. Een portiekflat in Nijmegen-Midden komt het meest (41%) voor. Daarna komt een eengezinswoning met 28% het meest voor.

Gezinssamenstelling Nijmegen-Midden

In Nijmegen-Midden wonen relatief weinig gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgelijke staat Nijmegen-Midden

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgelijke staat van Nijmegen-Midden (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Nijmegen-Midden
Binnenring: Nederland

Veiligheid en misdaadcijfers Nijmegen-Midden

Wonen in een veilige buurt? In Nederland kan je overal veilig wonen, zeker vergeleken met andere landen. Neem de onderstaande cijfers dan ook niet te zwaar. Het geeft een relatief beeld van de veiligheid van Nijmegen-Midden vergeleken met de Nijmegen en Nederland.

Aantal geregistreerde delicten per 1000 inwoners (bron: CBS)

Woningen te koop in Nijmegen-Midden

Wil je een huis kopen in Nijmegen-Midden? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Nijmegen-Midden . Er staan momenteel 53 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Nijmegen-Midden alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Nijmegen-Midden.

Zoek je huurwoning in Nijmegen-Midden? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen in Nijmegen-Midden.

Huizenprijzen in Nijmegen-Midden

Starterswoningen in Nijmegen-Midden zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Nijmegen-Midden zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Nijmegen-Midden zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Nijmegen-Midden? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Nijmegen-Midden

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Nijmegen-Midden is 3.247 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (3.062 euro). De huidige gemiddelde m2 prijs van woningen in Nijmegen-Midden is redelijk gelijk vergeleken met het gemiddelde van Nederland.

Leeftijden Nijmegen-Midden

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Nijmegen-Midden vergeleken met de rest van Nederland.

Buurten in Nijmegen-Midden

Stedelijk Hip, landelijk buiten wonen of stijlvol wonen in Nijmegen-Midden? Ontdek ook de buurten binnen de wijk Nijmegen-Midden

Nije Veld Hazenkamp Goffert St. Anna Heijendaal

Instellingen zijn opgeslagen