Nijmegen-Centrum in gemeente Nijmegen

Alle informatie over de woningmarkt, inwoners en woningen in Nijmegen-Centrum

Een eerste blik op Nijmegen-Centrum

Nijmegen-Centrum is een wijk in de gemeente Nijmegen. Deze wijk telt volgens het CBS 12.055 inwoners. Momenteel staan er 31 woningen te koop en zijn er recent 73 woningen verkocht of verkocht onder voorboud in Nijmegen-Centrum. De gemiddelde vraagprijs van woningen is 405.496 euro.

Woningen te koop 31
Woningen recent verkocht 73
Gemiddelde vraagprijs € 405.496
Percentage gezinnen met kinderen 5%

Verkoopduur woningen in Nijmegen-Centrum

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Nijmegen-Centrum is 30 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Nijmegen-Centrum moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Nijmegen-Centrum.

Woningen recent verkocht in Nijmegen-Centrum

Er zijn recent 73 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Nijmegen-Centrum. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Nijmegen-Centrum.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Nijmegen-Centrum. Een portiekflat in Nijmegen-Centrum komt het meest (48%) voor. Daarna komt een bovenwoning met 22% het meest voor.

Gezinssamenstelling Nijmegen-Centrum

In Nijmegen-Centrum wonen relatief weinig gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgelijke staat Nijmegen-Centrum

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgelijke staat van Nijmegen-Centrum (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Nijmegen-Centrum
Binnenring: Nederland

Veiligheid en misdaadcijfers Nijmegen-Centrum

Wonen in een veilige buurt? In Nederland kan je overal veilig wonen, zeker vergeleken met andere landen. Neem de onderstaande cijfers dan ook niet te zwaar. Het geeft een relatief beeld van de veiligheid van Nijmegen-Centrum vergeleken met de Nijmegen en Nederland.

Aantal geregistreerde delicten per 1000 inwoners (bron: CBS)

Woningen te koop in Nijmegen-Centrum

Wil je een huis kopen in Nijmegen-Centrum? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Nijmegen-Centrum . Er staan momenteel 31 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Nijmegen-Centrum alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Nijmegen-Centrum.

Zoek je huurwoning in Nijmegen-Centrum? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen in Nijmegen-Centrum.

Huizenprijzen in Nijmegen-Centrum

Starterswoningen in Nijmegen-Centrum zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Nijmegen-Centrum zijn goed beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Nijmegen-Centrum zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Nijmegen-Centrum? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Nijmegen-Centrum

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Nijmegen-Centrum is 3.484 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (3.301 euro). De huidige gemiddelde m2 prijs van woningen in Nijmegen-Centrum is hoger vergeleken met het gemiddelde van Nederland.

Leeftijden Nijmegen-Centrum

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Nijmegen-Centrum vergeleken met de rest van Nederland.

Buurten in Nijmegen-Centrum

Stedelijk Hip, landelijk buiten wonen of stijlvol wonen in Nijmegen-Centrum? Ontdek ook de buurten binnen de wijk Nijmegen-Centrum

Benedenstad Stadscentrum

Instellingen zijn opgeslagen