Huizenmarkt Wieringermeer in Wieringerwerf (januari 2023)

Informatie over de woningmarkt, huizenprijzen en woningen te koop in Wieringermeer

Woningmarkt Wieringermeer

Wieringermeer is een wijk in de plaats Wieringerwerf binnen de gemeente Hollands Kroon. Deze wijk telt volgens het CBS 12.450 inwoners. Momenteel staan er 27 woningen te koop en zijn er recent 56 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Wieringermeer. De gemiddelde vraagprijs van woningen is 368.341 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland.

Woningen te koop 27
Woningen recent verkocht 56
Gemiddelde vraagprijs € 368.341
Percentage gezinnen met kinderen 36%

Verkoopduur woningen in Wieringermeer

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Wieringermeer is 32 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Wieringermeer moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Wieringermeer.

Woningen recent verkocht in Wieringermeer

Er zijn recent 56 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Wieringermeer. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Wieringermeer.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Wieringermeer. Een eengezinswoning in Wieringermeer komt het meest (82%) voor. Daarna komt een bovenwoning met 5% het meest voor.

Gezinssamenstelling Wieringermeer

In Wieringermeer wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Wieringermeer

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Wieringermeer (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Wieringermeer
Binnenring: Nederland

Veiligheid en misdaadcijfers Wieringermeer

Wonen in een veilige buurt? In Nederland kan je overal veilig wonen, zeker vergeleken met andere landen. Neem de onderstaande cijfers dan ook niet te zwaar. Het geeft een relatief beeld van de veiligheid van Wieringermeer vergeleken met de Hollands Kroon en Nederland.

Aantal geregistreerde delicten per 1000 inwoners (bron: CBS)

Wieringermeer waar ligt dat?

Woningen te koop Wieringermeer

Wil je een huis kopen in Wieringermeer? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Wieringermeer . Er staan momenteel 27 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Wieringermeer alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Wieringermeer.

Bekijk hier alle koopwoningen in Wieringermeer. Zoek je huurwoning in Wieringermeer? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Huizenprijzen in Wieringermeer

Starterswoningen in Wieringermeer zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Wieringermeer zijn goed beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Wieringermeer zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Wieringermeer? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Wieringermeer

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Wieringermeer is 2.852 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (2.490 euro).

Leeftijden Wieringermeer

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Wieringermeer vergeleken met de rest van Nederland.

Buurten in Wieringermeer

Stedelijk Hip, landelijk buiten wonen of stijlvol wonen in Wieringermeer? Ontdek ook de buurten binnen de wijk Wieringermeer

Wieringerwerf Schepenwijk, Waddenwijk en Oosterterp Middenmeer Slootdorp Kreileroord Verspreide huizen Wieringerwerf Verspreide huizen Middenmeer Verspreide huizen Slootdorp Verspreide huizen Kreileroord