Huizenmarkt Wieringen in Slootdorp (januari 2023)

Informatie over de woningmarkt, huizenprijzen en woningen te koop in Wieringen

Woningmarkt Wieringen

Wieringen is een wijk in de plaats Slootdorp binnen de gemeente Hollands Kroon. Deze wijk telt volgens het CBS 8.445 inwoners. Momenteel staan er 19 woningen te koop en zijn er recent 31 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Wieringen. De gemiddelde vraagprijs van woningen is 309.939 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland.

Woningen te koop 19
Woningen recent verkocht 31
Gemiddelde vraagprijs € 309.939
Percentage gezinnen met kinderen 33%

Verkoopduur woningen in Wieringen

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Wieringen is 41 dagen. Dit is langer vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Wieringen kan je mogelijk met een wat lager bod doen dan de vraagprijs.

Woningen recent verkocht in Wieringen

Er zijn recent 31 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Wieringen. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Wieringen.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Wieringen. Een eengezinswoning in Wieringen komt het meest (82%) voor. Daarna komt een bovenwoning met 6% het meest voor.

Gezinssamenstelling Wieringen

In Wieringen wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Wieringen

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Wieringen (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Wieringen
Binnenring: Nederland

Veiligheid en misdaadcijfers Wieringen

Wonen in een veilige buurt? In Nederland kan je overal veilig wonen, zeker vergeleken met andere landen. Neem de onderstaande cijfers dan ook niet te zwaar. Het geeft een relatief beeld van de veiligheid van Wieringen vergeleken met de Hollands Kroon en Nederland.

Aantal geregistreerde delicten per 1000 inwoners (bron: CBS)

Wieringen waar ligt dat?

Woningen te koop Wieringen

Wil je een huis kopen in Wieringen? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Wieringen . Er staan momenteel 19 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Wieringen alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Wieringen.

Bekijk hier alle koopwoningen in Wieringen. Zoek je huurwoning in Wieringen? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Huizenprijzen in Wieringen

Starterswoningen in Wieringen zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Wieringen zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Wieringen zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Wieringen? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Wieringen

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Wieringen is 3.157 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (2.263 euro).

Leeftijden Wieringen

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Wieringen vergeleken met de rest van Nederland.

Buurten in Wieringen

Stedelijk Hip, landelijk buiten wonen of stijlvol wonen in Wieringen? Ontdek ook de buurten binnen de wijk Wieringen

Hippolytushoef Den Oever Oosterland Westerland De Haukes Stroe Oosterklief en Westerklief Verspreide huizen Hippolytushoeverpolder Verspreide huizen Oeverpolder Verspreide huizen Waard-Nieuwlandpolder