Huizenmarkt Slangenbeek in Hengelo (juni 2023)

Informatie over de woningmarkt, huizenprijzen en woningen te koop in Slangenbeek

Woningmarkt Slangenbeek

Slangenbeek is een wijk in de plaats Hengelo binnen de gemeente Hengelo. Deze wijk telt volgens het CBS 10.580 inwoners. Momenteel staan er 32 woningen te koop en zijn er recent 99 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Slangenbeek. De gemiddelde vraagprijs van woningen is 468.349 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland.

Woningen te koop 32
Woningen recent verkocht 99
Gemiddelde vraagprijs € 468.349
Percentage gezinnen met kinderen 53%

Verkoopduur woningen in Slangenbeek

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Slangenbeek is 22 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Slangenbeek moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Slangenbeek.

Woningen recent verkocht in Slangenbeek

Er zijn recent 99 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Slangenbeek. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Slangenbeek.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Slangenbeek. Een eengezinswoning in Slangenbeek komt het meest (72%) voor. Daarna komt een herenhuis met 8% het meest voor.

Gezinssamenstelling Slangenbeek

In Slangenbeek wonen relatief veel gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Slangenbeek

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Slangenbeek (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Slangenbeek
Binnenring: Nederland

Veiligheid en misdaadcijfers Slangenbeek

Wonen in een veilige buurt? In Nederland kan je overal veilig wonen, zeker vergeleken met andere landen. Neem de onderstaande cijfers dan ook niet te zwaar. Het geeft een relatief beeld van de veiligheid van Slangenbeek vergeleken met de Hengelo en Nederland.

Aantal geregistreerde delicten per 1000 inwoners (bron: CBS)

Slangenbeek waar ligt dat?

Woningen te koop Slangenbeek

Wil je een huis kopen in Slangenbeek? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Slangenbeek . Er staan momenteel 32 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Slangenbeek alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Slangenbeek.

Bekijk hier alle koopwoningen in Slangenbeek. Zoek je huurwoning in Slangenbeek? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Huizenprijzen in Slangenbeek

Starterswoningen in Slangenbeek zijn moeilijk te vinden. Woningen in het middensegment in Slangenbeek zijn slechts beperkt beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Slangenbeek zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Slangenbeek? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Slangenbeek

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Slangenbeek is 3.241 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (2.902 euro).

Leeftijden Slangenbeek

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Slangenbeek vergeleken met de rest van Nederland.

Buurten in Slangenbeek

Stedelijk Hip, landelijk buiten wonen of stijlvol wonen in Slangenbeek? Ontdek ook de buurten binnen de wijk Slangenbeek

Roershoek Vossenbelt-Zuid Vossenbelt-Noord Het Broek Kristenbos Dalmeden