Huizenmarkt Wilderinkshoek in Hengelo (juni 2023)

Informatie over de woningmarkt, huizenprijzen en woningen te koop in Wilderinkshoek

Woningmarkt Wilderinkshoek

Wilderinkshoek is een wijk in de plaats Hengelo binnen de gemeente Hengelo. Deze wijk telt volgens het CBS 10.155 inwoners. Momenteel staan er 32 woningen te koop en zijn er recent 109 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Wilderinkshoek. De gemiddelde vraagprijs van woningen is 323.538 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland.

Woningen te koop 32
Woningen recent verkocht 109
Gemiddelde vraagprijs € 323.538
Percentage gezinnen met kinderen 29%

Verkoopduur woningen in Wilderinkshoek

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Wilderinkshoek is 21 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Wilderinkshoek moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Wilderinkshoek.

Woningen recent verkocht in Wilderinkshoek

Er zijn recent 109 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Wilderinkshoek. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Wilderinkshoek.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Wilderinkshoek. Een eengezinswoning in Wilderinkshoek komt het meest (62%) voor. Daarna komt een portiekflat met 15% het meest voor.

Gezinssamenstelling Wilderinkshoek

In Wilderinkshoek wonen relatief weinig gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Wilderinkshoek

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Wilderinkshoek (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Wilderinkshoek
Binnenring: Nederland

Veiligheid en misdaadcijfers Wilderinkshoek

Wonen in een veilige buurt? In Nederland kan je overal veilig wonen, zeker vergeleken met andere landen. Neem de onderstaande cijfers dan ook niet te zwaar. Het geeft een relatief beeld van de veiligheid van Wilderinkshoek vergeleken met de Hengelo en Nederland.

Aantal geregistreerde delicten per 1000 inwoners (bron: CBS)

Wilderinkshoek waar ligt dat?

Woningen te koop Wilderinkshoek

Wil je een huis kopen in Wilderinkshoek? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Wilderinkshoek . Er staan momenteel 32 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Wilderinkshoek alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Wilderinkshoek.

Bekijk hier alle koopwoningen in Wilderinkshoek. Zoek je huurwoning in Wilderinkshoek? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Huizenprijzen in Wilderinkshoek

Starterswoningen in Wilderinkshoek zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Wilderinkshoek zijn goed beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Wilderinkshoek zijn redelijk beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Wilderinkshoek? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Wilderinkshoek

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Wilderinkshoek is 2.828 euro. Dit is een daling vergeleken met vorige jaar (2.964 euro).

Leeftijden Wilderinkshoek

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Wilderinkshoek vergeleken met de rest van Nederland.

Buurten in Wilderinkshoek

Stedelijk Hip, landelijk buiten wonen of stijlvol wonen in Wilderinkshoek? Ontdek ook de buurten binnen de wijk Wilderinkshoek

Bedrijventerrein Twentekanaal-Zuid I Tuindorp 't Lansink Tuindorp-Zuid Bedrijventerrein Twentekanaal-Noord I Nijverheid Vikkerhoek Bedrijventerrein Zeggershoek