Huizenmarkt Stadsweiden in Harderwijk (december 2022)

Informatie over de woningmarkt, huizenprijzen en woningen te koop in Stadsweiden

Woningmarkt Stadsweiden

Stadsweiden is een wijk in de plaats Harderwijk binnen de gemeente Harderwijk. Deze wijk telt volgens het CBS 7.745 inwoners. Momenteel staan er 24 woningen te koop en zijn er recent 38 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Stadsweiden. De gemiddelde vraagprijs van woningen is 361.387 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland.

Woningen te koop 24
Woningen recent verkocht 38
Gemiddelde vraagprijs € 361.387
Percentage gezinnen met kinderen 35%

Verkoopduur woningen in Stadsweiden

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Stadsweiden is 17 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Stadsweiden moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Stadsweiden.

Woningen recent verkocht in Stadsweiden

Er zijn recent 38 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Stadsweiden. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Stadsweiden.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Stadsweiden. Een eengezinswoning in Stadsweiden komt het meest (50%) voor. Daarna komt een galerijflat met 14% het meest voor.

Gezinssamenstelling Stadsweiden

In Stadsweiden wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Stadsweiden

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Stadsweiden (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Stadsweiden
Binnenring: Nederland

Veiligheid en misdaadcijfers Stadsweiden

Wonen in een veilige buurt? In Nederland kan je overal veilig wonen, zeker vergeleken met andere landen. Neem de onderstaande cijfers dan ook niet te zwaar. Het geeft een relatief beeld van de veiligheid van Stadsweiden vergeleken met de Harderwijk en Nederland.

Aantal geregistreerde delicten per 1000 inwoners (bron: CBS)

Stadsweiden waar ligt dat?

Woningen te koop Stadsweiden

Wil je een huis kopen in Stadsweiden? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Stadsweiden . Er staan momenteel 24 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Stadsweiden alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Stadsweiden.

Bekijk hier alle koopwoningen in Stadsweiden. Zoek je huurwoning in Stadsweiden? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Huizenprijzen in Stadsweiden

Starterswoningen in Stadsweiden zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Stadsweiden zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Stadsweiden zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Stadsweiden? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Stadsweiden

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Stadsweiden is 3.032 euro. Dit is een daling vergeleken met vorige jaar (3.060 euro).

Leeftijden Stadsweiden

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Stadsweiden vergeleken met de rest van Nederland.

Buurten in Stadsweiden

Stedelijk Hip, landelijk buiten wonen of stijlvol wonen in Stadsweiden? Ontdek ook de buurten binnen de wijk Stadsweiden

Kruithuis Hanzewaard Scheepswaard Stedenwaard Vogelwaard Weidewaard Drift Stromenwaard