Huizenmarkt Friesegracht in Harderwijk (december 2022)

Informatie over de woningmarkt, huizenprijzen en woningen te koop in Friesegracht

Woningmarkt Friesegracht

Friesegracht is een wijk in de plaats Harderwijk binnen de gemeente Harderwijk. Deze wijk telt volgens het CBS 1.350 inwoners. Momenteel staan er 7 woningen te koop en is er recent 1 woning verkocht of verkocht onder voorbehoud in Friesegracht. De gemiddelde vraagprijs van woningen is 632.494 euro. Dit is boven gemiddeld vergeleken met Nederland.

Woningen te koop 7
Woningen recent verkocht 1
Gemiddelde vraagprijs € 632.494
Percentage gezinnen met kinderen 31%

Verkoopduur woningen in Friesegracht

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Friesegracht is 23 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Friesegracht moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Friesegracht.

Woningen recent verkocht in Friesegracht

Er is recent 1 woning verkocht of verkocht onder voorbehoud in Friesegracht. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Friesegracht.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Friesegracht. Een eengezinswoning in Friesegracht komt het meest (57%) voor. Daarna komt een bovenwoning met 20% het meest voor.

Gezinssamenstelling Friesegracht

In Friesegracht wonen relatief weinig gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Friesegracht

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Friesegracht (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Friesegracht
Binnenring: Nederland

Veiligheid en misdaadcijfers Friesegracht

Wonen in een veilige buurt? In Nederland kan je overal veilig wonen, zeker vergeleken met andere landen. Neem de onderstaande cijfers dan ook niet te zwaar. Het geeft een relatief beeld van de veiligheid van Friesegracht vergeleken met de Harderwijk en Nederland.

Aantal geregistreerde delicten per 1000 inwoners (bron: CBS)

Friesegracht waar ligt dat?

Woningen te koop Friesegracht

Wil je een huis kopen in Friesegracht? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Friesegracht . Er staan momenteel 7 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Friesegracht alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Friesegracht.

Bekijk hier alle koopwoningen in Friesegracht. Zoek je huurwoning in Friesegracht? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Huizenprijzen in Friesegracht

Starterswoningen in Friesegracht zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Friesegracht zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Friesegracht zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Friesegracht? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Friesegracht

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Friesegracht is 4.408 euro. Dit is een daling vergeleken met vorige jaar (4.504 euro).

Leeftijden Friesegracht

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Friesegracht vergeleken met de rest van Nederland.

Buurten in Friesegracht

Stedelijk Hip, landelijk buiten wonen of stijlvol wonen in Friesegracht? Ontdek ook de buurten binnen de wijk Friesegracht

Friesegracht-Noord Friesegracht-Zuid