Huizenmarkt Hoofddorp West in Hoofddorp (juni 2023)

Informatie over de woningmarkt, huizenprijzen en woningen te koop in Hoofddorp West

Woningmarkt Hoofddorp West

Hoofddorp West is een buurt in de wijk Hoofddorp en plaats Hoofddorp binnen de gemeente Haarlemmermeer. Deze buurt telt volgens het CBS 75.080 inwoners. Momenteel staan er 0 woningen te koop en zijn er recent 8 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Hoofddorp West. De gemiddelde vraagprijs van woningen is 550.667 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland.

Woningen te koop 0
Woningen recent verkocht 8
Gemiddelde vraagprijs € 550.667
Percentage gezinnen met kinderen 42%

Verkoopduur woningen in Hoofddorp West

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Hoofddorp West is 20 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Hoofddorp West moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Hoofddorp West.

Woningen recent verkocht in Hoofddorp West

Er zijn recent 8 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Hoofddorp West. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Hoofddorp West.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Hoofddorp West. Een eengezinswoning in Hoofddorp West komt het meest (45%) voor. Daarna komt een portiekflat met 27% het meest voor.

Gezinssamenstelling Hoofddorp West

In Hoofddorp West wonen relatief veel gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Hoofddorp West

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Hoofddorp West (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Hoofddorp West
Binnenring: Nederland

Veiligheid en misdaadcijfers Hoofddorp West

Wonen in een veilige buurt? In Nederland kan je overal veilig wonen, zeker vergeleken met andere landen. Neem de onderstaande cijfers dan ook niet te zwaar. Het geeft een relatief beeld van de veiligheid van Hoofddorp West vergeleken met de Haarlemmermeer en Nederland.

Aantal geregistreerde delicten per 1000 inwoners (bron: CBS)

Hoofddorp West waar ligt dat?

Woningen te koop Hoofddorp West

Wil je een huis kopen in Hoofddorp West? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Hoofddorp West . Er staan momenteel 0 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Hoofddorp West alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Hoofddorp West.

Er staan momenteel geen woningen te koop in Hoofddorp West.

Bekijk hier alle koopwoningen in Hoofddorp West. Zoek je huurwoning in Hoofddorp West? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Huizenprijzen in Hoofddorp West

Starterswoningen in Hoofddorp West zijn moeilijk te vinden. Woningen in het middensegment in Hoofddorp West zijn slechts beperkt beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Hoofddorp West zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Hoofddorp West? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Hoofddorp West

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Hoofddorp West is 4.523 euro. Dit is een daling vergeleken met vorige jaar (5.151 euro).

Leeftijden Hoofddorp West

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Hoofddorp West vergeleken met de rest van Nederland.

Buurten rondom Hoofddorp West

Hip of juist landelijk wonen? Ontdek ook de buurten rondom Hoofddorp West. De buurt zelf valt binnen de wijk Hoofddorp in de gemeente Haarlemmermeer.

Hoofddorp West Hoofddorp Zuid Hoofddorp Graan voor Visch Hoofddorp Oost Hoofddorp Noord Hoofddorp Pax West Hoofddorp Pax Oost Hoofddorp Bornholm West Hoofddorp Bornholm Oost Hoofddorp Overbos Noord Hoofddorp Overbos Zuid Hoofddorp Toolenburg West Hoofddorp Toolenburg Oost Hoofddorp Vrijschot Noord Hoofddorp Floriande West Hoofddorp Floriande Oost Hoofddorp Toolenburg Zuid Hoofddorp De Landman Hoofddorp Omgeving Hoofddorp De Hoek Hoofddorp Graan voor Visch Zuid Hoofddorp Beukenhorst Oost Hoofddorp De President Hoofddorp Buiten

Alle straten van Hoofddorp West

Hoofddorp West bestaat uit 15 straten. Voor elke straat hebben wij informatie over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende straten voor meer informatie.