Huizenmarkt Hoofddorp Oost in Hoofddorp (januari 2023)

Informatie over de woningmarkt, huizenprijzen en woningen te koop in Hoofddorp Oost

Woningmarkt Hoofddorp Oost

Hoofddorp Oost is een buurt in de wijk Hoofddorp en plaats Hoofddorp binnen de gemeente Haarlemmermeer. Deze buurt telt volgens het CBS 75.080 inwoners. Momenteel staan er 13 woningen te koop en zijn er recent 24 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Hoofddorp Oost. De gemiddelde vraagprijs van woningen is 516.372 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland.

Woningen te koop 13
Woningen recent verkocht 24
Gemiddelde vraagprijs € 516.372
Percentage gezinnen met kinderen 42%

Verkoopduur woningen in Hoofddorp Oost

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Hoofddorp Oost is 16 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Hoofddorp Oost moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Hoofddorp Oost.

Woningen recent verkocht in Hoofddorp Oost

Er zijn recent 24 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Hoofddorp Oost. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Hoofddorp Oost.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Hoofddorp Oost. Een eengezinswoning in Hoofddorp Oost komt het meest (61%) voor. Daarna komt een portiekflat met 12% het meest voor.

Gezinssamenstelling Hoofddorp Oost

In Hoofddorp Oost wonen relatief veel gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Hoofddorp Oost

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Hoofddorp Oost (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Hoofddorp Oost
Binnenring: Nederland

Veiligheid en misdaadcijfers Hoofddorp Oost

Wonen in een veilige buurt? In Nederland kan je overal veilig wonen, zeker vergeleken met andere landen. Neem de onderstaande cijfers dan ook niet te zwaar. Het geeft een relatief beeld van de veiligheid van Hoofddorp Oost vergeleken met de Haarlemmermeer en Nederland.

Aantal geregistreerde delicten per 1000 inwoners (bron: CBS)

Hoofddorp Oost waar ligt dat?

Woningen te koop Hoofddorp Oost

Wil je een huis kopen in Hoofddorp Oost? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Hoofddorp Oost . Er staan momenteel 13 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Hoofddorp Oost alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Hoofddorp Oost.

Bekijk hier alle koopwoningen in Hoofddorp Oost. Zoek je huurwoning in Hoofddorp Oost? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Huizenprijzen in Hoofddorp Oost

Starterswoningen in Hoofddorp Oost zijn moeilijk te vinden. Woningen in het middensegment in Hoofddorp Oost zijn slechts beperkt beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Hoofddorp Oost zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Hoofddorp Oost? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Hoofddorp Oost

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Hoofddorp Oost is 4.350 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (3.823 euro).

Leeftijden Hoofddorp Oost

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Hoofddorp Oost vergeleken met de rest van Nederland.

Buurten rondom Hoofddorp Oost

Hip of juist landelijk wonen? Ontdek ook de buurten rondom Hoofddorp Oost. De buurt zelf valt binnen de wijk Hoofddorp in de gemeente Haarlemmermeer.

Hoofddorp West Hoofddorp Zuid Hoofddorp Graan voor Visch Hoofddorp Oost Hoofddorp Noord Hoofddorp Pax West Hoofddorp Pax Oost Hoofddorp Bornholm West Hoofddorp Bornholm Oost Hoofddorp Overbos Noord Hoofddorp Overbos Zuid Hoofddorp Toolenburg West Hoofddorp Toolenburg Oost Hoofddorp Vrijschot Noord Hoofddorp Floriande West Hoofddorp Floriande Oost Hoofddorp Toolenburg Zuid Hoofddorp De Landman Hoofddorp Omgeving Hoofddorp De Hoek Hoofddorp Graan voor Visch Zuid Hoofddorp Beukenhorst Oost Hoofddorp De President Hoofddorp Buiten

Alle straten van Hoofddorp Oost

Hoofddorp Oost bestaat uit 46 straten. Voor elke straat hebben wij informatie over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende straten voor meer informatie.