Huizenmarkt Harkstede in Harkstede GN (februari 2023)

Informatie over de woningmarkt, huizenprijzen en woningen te koop in Harkstede

Woningmarkt Harkstede

Harkstede is een buurt in de wijk Harkstede, Scharmer en Woudbloem en plaats Harkstede GN binnen de gemeente Groningen. Deze buurt telt volgens het CBS 3.665 inwoners. Momenteel staan er 11 woningen te koop en zijn er recent 12 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Harkstede. De gemiddelde vraagprijs van woningen is 461.905 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland.

Woningen te koop 11
Woningen recent verkocht 12
Gemiddelde vraagprijs € 461.905
Percentage gezinnen met kinderen 43%

Verkoopduur woningen in Harkstede

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Harkstede is 32 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Harkstede moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Harkstede.

Woningen recent verkocht in Harkstede

Er zijn recent 12 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Harkstede. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Harkstede.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Harkstede. Een eengezinswoning in Harkstede komt het meest (66%) voor. Daarna komt een galerijflat met 13% het meest voor.

Gezinssamenstelling Harkstede

In Harkstede wonen relatief veel gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Harkstede

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Harkstede (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Harkstede
Binnenring: Nederland

Harkstede waar ligt dat?

Woningen te koop Harkstede

Wil je een huis kopen in Harkstede? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Harkstede . Er staan momenteel 11 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Harkstede alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Harkstede.

Bekijk hier alle koopwoningen in Harkstede. Zoek je huurwoning in Harkstede? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Huizenprijzen in Harkstede

Starterswoningen in Harkstede zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Harkstede zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Harkstede zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Harkstede? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Harkstede

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Harkstede is 3.026 euro. Dit is een stijging vergeleken met vorige jaar (2.975 euro).

Leeftijden Harkstede

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Harkstede vergeleken met de rest van Nederland.

Buurten rondom Harkstede

Hip of juist landelijk wonen? Ontdek ook de buurten rondom Harkstede. De buurt zelf valt binnen de wijk Harkstede, Scharmer en Woudbloem in de gemeente Groningen.

Harkstede Harkstede Recreatiegebied Scharmer Scharmer Buitengebied Natuurgebied Scharmer Woudbloem

Alle straten van Harkstede

Harkstede bestaat uit 34 straten. Voor elke straat hebben wij informatie over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende straten voor meer informatie.