Stadsdeel Centrum in gemeente Eindhoven

Alle informatie over de woningmarkt, inwoners en woningen in Stadsdeel Centrum

Een eerste blik op Stadsdeel Centrum

Stadsdeel Centrum is een wijk in de gemeente Eindhoven. Deze wijk telt volgens het CBS 8.975 inwoners. Momenteel staan er 55 woningen te koop en zijn er recent 54 woningen verkocht of verkocht onder voorboud in Stadsdeel Centrum. De gemiddelde vraagprijs van woningen is 577.259 euro.

Woningen te koop 55
Woningen recent verkocht 54
Gemiddelde vraagprijs € 577.259
Percentage gezinnen met kinderen 7%

Verkoopduur woningen in Stadsdeel Centrum

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Stadsdeel Centrum is 30 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Stadsdeel Centrum moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Stadsdeel Centrum.

Woningen recent verkocht in Stadsdeel Centrum

Er zijn recent 54 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Stadsdeel Centrum. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Stadsdeel Centrum.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Stadsdeel Centrum. Een portiekflat in Stadsdeel Centrum komt het meest (73%) voor. Daarna komt een galerijflat met 11% het meest voor.

Gezinssamenstelling Stadsdeel Centrum

In Stadsdeel Centrum wonen relatief weinig gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgelijke staat Stadsdeel Centrum

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgelijke staat van Stadsdeel Centrum (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Stadsdeel Centrum
Binnenring: Nederland

Veiligheid en misdaadcijfers Stadsdeel Centrum

Wonen in een veilige buurt? In Nederland kan je overal veilig wonen, zeker vergeleken met andere landen. Neem de onderstaande cijfers dan ook niet te zwaar. Het geeft een relatief beeld van de veiligheid van Stadsdeel Centrum vergeleken met de Eindhoven en Nederland.

Aantal geregistreerde delicten per 1000 inwoners (bron: CBS)

Woningen te koop in Stadsdeel Centrum

Wil je een huis kopen in Stadsdeel Centrum? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Stadsdeel Centrum . Er staan momenteel 55 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Stadsdeel Centrum alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Stadsdeel Centrum.

Zoek je huurwoning in Stadsdeel Centrum? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen in Stadsdeel Centrum.

Huizenprijzen in Stadsdeel Centrum

Starterswoningen in Stadsdeel Centrum zijn redelijk te vinden. Woningen in het middensegment in Stadsdeel Centrum zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Stadsdeel Centrum zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Stadsdeel Centrum? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Stadsdeel Centrum

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Stadsdeel Centrum is 4.092 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (3.811 euro). De huidige gemiddelde m2 prijs van woningen in Stadsdeel Centrum is hoger vergeleken met het gemiddelde van Nederland.

Leeftijden Stadsdeel Centrum

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Stadsdeel Centrum vergeleken met de rest van Nederland.

Buurten in Stadsdeel Centrum

Stedelijk Hip, landelijk buiten wonen of stijlvol wonen in Stadsdeel Centrum? Ontdek ook de buurten binnen de wijk Stadsdeel Centrum

Binnenstad Bergen Witte Dame Fellenoord TU-terrein

Instellingen zijn opgeslagen