Huizenmarkt Kloosterveen in Assen (december 2022)

Informatie over de woningmarkt, huizenprijzen en woningen te koop in Kloosterveen

Woningmarkt Kloosterveen

Kloosterveen is een wijk in de plaats Assen binnen de gemeente Assen. Deze wijk telt volgens het CBS 11.300 inwoners. Momenteel staan er 42 woningen te koop en zijn er recent 57 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Kloosterveen. De gemiddelde vraagprijs van woningen is 402.896 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland.

Woningen te koop 42
Woningen recent verkocht 57
Gemiddelde vraagprijs € 402.896
Percentage gezinnen met kinderen 57%

Verkoopduur woningen in Kloosterveen

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Kloosterveen is 18 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Kloosterveen moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Kloosterveen.

Woningen recent verkocht in Kloosterveen

Er zijn recent 57 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Kloosterveen. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Kloosterveen.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Kloosterveen. Een eengezinswoning in Kloosterveen komt het meest (78%) voor. Daarna komt een portiekflat met 6% het meest voor.

Gezinssamenstelling Kloosterveen

In Kloosterveen wonen relatief veel gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Kloosterveen

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Kloosterveen (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Kloosterveen
Binnenring: Nederland

Veiligheid en misdaadcijfers Kloosterveen

Wonen in een veilige buurt? In Nederland kan je overal veilig wonen, zeker vergeleken met andere landen. Neem de onderstaande cijfers dan ook niet te zwaar. Het geeft een relatief beeld van de veiligheid van Kloosterveen vergeleken met de Assen en Nederland.

Aantal geregistreerde delicten per 1000 inwoners (bron: CBS)

Kloosterveen waar ligt dat?

Woningen te koop Kloosterveen

Wil je een huis kopen in Kloosterveen? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Kloosterveen . Er staan momenteel 42 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Kloosterveen alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Kloosterveen.

Bekijk hier alle koopwoningen in Kloosterveen. Zoek je huurwoning in Kloosterveen? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Huizenprijzen in Kloosterveen

Starterswoningen in Kloosterveen zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Kloosterveen zijn slechts beperkt beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Kloosterveen zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Kloosterveen? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Kloosterveen

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Kloosterveen is 2.878 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (2.762 euro).

Leeftijden Kloosterveen

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Kloosterveen vergeleken met de rest van Nederland.

Buurten in Kloosterveen

Stedelijk Hip, landelijk buiten wonen of stijlvol wonen in Kloosterveen? Ontdek ook de buurten binnen de wijk Kloosterveen

Kloosterveste Kloostertuinen Kloosterhaven Kloosterlanen Kloosterhoven Kloosterstede Kloostergaarde Kloosterhage Kloosterkade Sterrenbeeldenbuurt Planetenbuurt De Zoom De Hoogspanning Groene Dijk Recreatiepark Zeijerveen Kloosterhout Kloosterbos Uitbreidingsgebied Kloosterveen