Huizenmarkt Peelo in Assen (december 2022)

Informatie over de woningmarkt, huizenprijzen en woningen te koop in Peelo

Woningmarkt Peelo

Peelo is een wijk in de plaats Assen binnen de gemeente Assen. Deze wijk telt volgens het CBS 6.625 inwoners. Momenteel staan er 19 woningen te koop en zijn er recent 32 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Peelo. De gemiddelde vraagprijs van woningen is 261.713 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland.

Woningen te koop 19
Woningen recent verkocht 32
Gemiddelde vraagprijs € 261.713
Percentage gezinnen met kinderen 38%

Verkoopduur woningen in Peelo

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Peelo is 17 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Peelo moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Peelo.

Woningen recent verkocht in Peelo

Er zijn recent 32 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Peelo. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Peelo.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Peelo. Een eengezinswoning in Peelo komt het meest (89%) voor. Daarna komt een benedenwoning met 7% het meest voor.

Gezinssamenstelling Peelo

In Peelo wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Peelo

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Peelo (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Peelo
Binnenring: Nederland

Veiligheid en misdaadcijfers Peelo

Wonen in een veilige buurt? In Nederland kan je overal veilig wonen, zeker vergeleken met andere landen. Neem de onderstaande cijfers dan ook niet te zwaar. Het geeft een relatief beeld van de veiligheid van Peelo vergeleken met de Assen en Nederland.

Aantal geregistreerde delicten per 1000 inwoners (bron: CBS)

Peelo waar ligt dat?

Woningen te koop Peelo

Wil je een huis kopen in Peelo? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Peelo . Er staan momenteel 19 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Peelo alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Peelo.

Bekijk hier alle koopwoningen in Peelo. Zoek je huurwoning in Peelo? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Huizenprijzen in Peelo

Starterswoningen in Peelo zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Peelo zijn goed beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Peelo zijn redelijk beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Peelo? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Peelo

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Peelo is 2.478 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (2.145 euro).

Leeftijden Peelo

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Peelo vergeleken met de rest van Nederland.

Buurten in Peelo

Stedelijk Hip, landelijk buiten wonen of stijlvol wonen in Peelo? Ontdek ook de buurten binnen de wijk Peelo

De Venen/De Wallen De Velden/De Stukken De Landen/De Akkers De Kampen/De Essen Peelerpark