Huizenmarkt Pittelo in Assen (februari 2023)

Informatie over de woningmarkt, huizenprijzen en woningen te koop in Pittelo

Woningmarkt Pittelo

Pittelo is een wijk in de plaats Assen binnen de gemeente Assen. Deze wijk telt volgens het CBS 3.720 inwoners. Momenteel staan er 11 woningen te koop en zijn er recent 21 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Pittelo. De gemiddelde vraagprijs van woningen is 237.176 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland.

Woningen te koop 11
Woningen recent verkocht 21
Gemiddelde vraagprijs € 237.176
Percentage gezinnen met kinderen 38%

Verkoopduur woningen in Pittelo

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Pittelo is 21 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Pittelo moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Pittelo.

Woningen recent verkocht in Pittelo

Er zijn recent 21 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Pittelo. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Pittelo.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Pittelo. Een eengezinswoning in Pittelo komt het meest (96%) voor. Daarna komt een bungalow met 3% het meest voor.

Gezinssamenstelling Pittelo

In Pittelo wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Pittelo

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Pittelo (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Pittelo
Binnenring: Nederland

Veiligheid en misdaadcijfers Pittelo

Wonen in een veilige buurt? In Nederland kan je overal veilig wonen, zeker vergeleken met andere landen. Neem de onderstaande cijfers dan ook niet te zwaar. Het geeft een relatief beeld van de veiligheid van Pittelo vergeleken met de Assen en Nederland.

Aantal geregistreerde delicten per 1000 inwoners (bron: CBS)

Pittelo waar ligt dat?

Woningen te koop Pittelo

Wil je een huis kopen in Pittelo? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Pittelo . Er staan momenteel 11 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Pittelo alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Pittelo.

Bekijk hier alle koopwoningen in Pittelo. Zoek je huurwoning in Pittelo? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Huizenprijzen in Pittelo

Starterswoningen in Pittelo zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Pittelo zijn goed beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Pittelo zijn slechts beperkt beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Pittelo? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Pittelo

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Pittelo is 1.940 euro. Dit is een stijging vergeleken met vorige jaar (1.898 euro).

Leeftijden Pittelo

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Pittelo vergeleken met de rest van Nederland.

Buurten in Pittelo

Stedelijk Hip, landelijk buiten wonen of stijlvol wonen in Pittelo? Ontdek ook de buurten binnen de wijk Pittelo

Pittelo Zuid Pittelo Midden Pittelo Noord Recreatiepark Pittelo