Huizenmarkt Assen Oost in Assen (december 2022)

Informatie over de woningmarkt, huizenprijzen en woningen te koop in Assen Oost

Woningmarkt Assen Oost

Assen Oost is een wijk in de plaats Assen binnen de gemeente Assen. Deze wijk telt volgens het CBS 8.335 inwoners. Momenteel staan er 44 woningen te koop en zijn er recent 46 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Assen Oost. De gemiddelde vraagprijs van woningen is 324.561 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland.

Woningen te koop 44
Woningen recent verkocht 46
Gemiddelde vraagprijs € 324.561
Percentage gezinnen met kinderen 26%

Verkoopduur woningen in Assen Oost

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Assen Oost is 22 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Assen Oost moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Assen Oost.

Woningen recent verkocht in Assen Oost

Er zijn recent 46 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Assen Oost. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Assen Oost.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Assen Oost. Een eengezinswoning in Assen Oost komt het meest (46%) voor. Daarna komt een portiekflat met 18% het meest voor.

Gezinssamenstelling Assen Oost

In Assen Oost wonen relatief weinig gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Assen Oost

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Assen Oost (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Assen Oost
Binnenring: Nederland

Veiligheid en misdaadcijfers Assen Oost

Wonen in een veilige buurt? In Nederland kan je overal veilig wonen, zeker vergeleken met andere landen. Neem de onderstaande cijfers dan ook niet te zwaar. Het geeft een relatief beeld van de veiligheid van Assen Oost vergeleken met de Assen en Nederland.

Aantal geregistreerde delicten per 1000 inwoners (bron: CBS)

Assen Oost waar ligt dat?

Woningen te koop Assen Oost

Wil je een huis kopen in Assen Oost? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Assen Oost . Er staan momenteel 44 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Assen Oost alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Assen Oost.

Bekijk hier alle koopwoningen in Assen Oost. Zoek je huurwoning in Assen Oost? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Huizenprijzen in Assen Oost

Starterswoningen in Assen Oost zijn redelijk te vinden. Woningen in het middensegment in Assen Oost zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Assen Oost zijn redelijk beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Assen Oost? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Assen Oost

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Assen Oost is 2.957 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (2.659 euro).

Leeftijden Assen Oost

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Assen Oost vergeleken met de rest van Nederland.

Buurten in Assen Oost

Stedelijk Hip, landelijk buiten wonen of stijlvol wonen in Assen Oost? Ontdek ook de buurten binnen de wijk Assen Oost

Dijkveld Vreebergen Houtlaan Amelterhout Schildersbuurt Vredeveld Noord Sluisdennen Vredeveld Zuid De Dorpen GGZ-terrein Park Diepstroeten