Huizenmarkt Noorderpark in Assen (februari 2023)

Informatie over de woningmarkt, huizenprijzen en woningen te koop in Noorderpark

Woningmarkt Noorderpark

Noorderpark is een wijk in de plaats Assen binnen de gemeente Assen. Deze wijk telt volgens het CBS 8.390 inwoners. Momenteel staan er 17 woningen te koop en zijn er recent 36 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Noorderpark. De gemiddelde vraagprijs van woningen is 301.014 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland.

Woningen te koop 17
Woningen recent verkocht 36
Gemiddelde vraagprijs € 301.014
Percentage gezinnen met kinderen 24%

Verkoopduur woningen in Noorderpark

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Noorderpark is 22 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Noorderpark moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Noorderpark.

Woningen recent verkocht in Noorderpark

Er zijn recent 36 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Noorderpark. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Noorderpark.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Noorderpark. Een galerijflat in Noorderpark komt het meest (32%) voor. Daarna komt een portiekflat met 32% het meest voor.

Gezinssamenstelling Noorderpark

In Noorderpark wonen relatief weinig gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Noorderpark

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Noorderpark (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Noorderpark
Binnenring: Nederland

Veiligheid en misdaadcijfers Noorderpark

Wonen in een veilige buurt? In Nederland kan je overal veilig wonen, zeker vergeleken met andere landen. Neem de onderstaande cijfers dan ook niet te zwaar. Het geeft een relatief beeld van de veiligheid van Noorderpark vergeleken met de Assen en Nederland.

Aantal geregistreerde delicten per 1000 inwoners (bron: CBS)

Noorderpark waar ligt dat?

Woningen te koop Noorderpark

Wil je een huis kopen in Noorderpark? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Noorderpark . Er staan momenteel 17 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Noorderpark alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Noorderpark.

Bekijk hier alle koopwoningen in Noorderpark. Zoek je huurwoning in Noorderpark? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Huizenprijzen in Noorderpark

Starterswoningen in Noorderpark zijn redelijk te vinden. Woningen in het middensegment in Noorderpark zijn goed beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Noorderpark zijn redelijk beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Noorderpark? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Noorderpark

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Noorderpark is 2.672 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (2.394 euro).

Leeftijden Noorderpark

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Noorderpark vergeleken met de rest van Nederland.

Buurten in Noorderpark

Stedelijk Hip, landelijk buiten wonen of stijlvol wonen in Noorderpark? Ontdek ook de buurten binnen de wijk Noorderpark

Oude Molenbuurt Dichtershof Veningerland Zwarte Water Componistenbuurt West Componistenbuurt Oost