Huizenmarkt Assen centrum in Assen (februari 2023)

Informatie over de woningmarkt, huizenprijzen en woningen te koop in Assen centrum

Woningmarkt Assen centrum

Assen centrum is een wijk in de plaats Assen binnen de gemeente Assen. Deze wijk telt volgens het CBS 6.115 inwoners. Momenteel staan er 21 woningen te koop en zijn er recent 29 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Assen centrum. De gemiddelde vraagprijs van woningen is 400.332 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland.

Woningen te koop 21
Woningen recent verkocht 29
Gemiddelde vraagprijs € 400.332
Percentage gezinnen met kinderen 14%

Verkoopduur woningen in Assen centrum

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Assen centrum is 24 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Assen centrum moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Assen centrum.

Woningen recent verkocht in Assen centrum

Er zijn recent 29 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Assen centrum. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Assen centrum.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Assen centrum. Een portiekflat in Assen centrum komt het meest (41%) voor. Daarna komt een galerijflat met 23% het meest voor.

Gezinssamenstelling Assen centrum

In Assen centrum wonen relatief weinig gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Assen centrum

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Assen centrum (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Assen centrum
Binnenring: Nederland

Veiligheid en misdaadcijfers Assen centrum

Wonen in een veilige buurt? In Nederland kan je overal veilig wonen, zeker vergeleken met andere landen. Neem de onderstaande cijfers dan ook niet te zwaar. Het geeft een relatief beeld van de veiligheid van Assen centrum vergeleken met de Assen en Nederland.

Aantal geregistreerde delicten per 1000 inwoners (bron: CBS)

Assen centrum waar ligt dat?

Woningen te koop Assen centrum

Wil je een huis kopen in Assen centrum? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Assen centrum . Er staan momenteel 21 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Assen centrum alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Assen centrum.

Bekijk hier alle koopwoningen in Assen centrum. Zoek je huurwoning in Assen centrum? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Huizenprijzen in Assen centrum

Starterswoningen in Assen centrum zijn redelijk te vinden. Woningen in het middensegment in Assen centrum zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Assen centrum zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Assen centrum? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Assen centrum

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Assen centrum is 2.918 euro. Dit is een daling vergeleken met vorige jaar (3.014 euro).

Leeftijden Assen centrum

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Assen centrum vergeleken met de rest van Nederland.

Buurten in Assen centrum

Stedelijk Hip, landelijk buiten wonen of stijlvol wonen in Assen centrum? Ontdek ook de buurten binnen de wijk Assen centrum

Brinkkwartier Erfgoedkwartier Overcingel Oranjebuurt Galgenveld Koopmanskwartier Cultuureelkwartier Oude Gasfabriek De Hertenkamp Asserbos De Esch Bomenbuurt Zuiderpark