Huizenmarkt Cultuureelkwartier in Assen (juni 2023)

Informatie over de woningmarkt, huizenprijzen en woningen te koop in Cultuureelkwartier

Woningmarkt Cultuureelkwartier

Cultuureelkwartier is een buurt in de wijk Assen centrum en plaats Assen binnen de gemeente Assen. Deze buurt telt volgens het CBS 6.115 inwoners. Momenteel staan er 2 woningen te koop en is er recent 1 woning verkocht of verkocht onder voorbehoud in Cultuureelkwartier. De gemiddelde vraagprijs van woningen is 310.496 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland.

Woningen te koop 2
Woningen recent verkocht 1
Gemiddelde vraagprijs € 310.496
Percentage gezinnen met kinderen 14%

Verkoopduur woningen in Cultuureelkwartier

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Cultuureelkwartier is 19 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Cultuureelkwartier moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Cultuureelkwartier.

Woningen recent verkocht in Cultuureelkwartier

Er is recent 1 woning verkocht of verkocht onder voorbehoud in Cultuureelkwartier. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Cultuureelkwartier.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Cultuureelkwartier. Een portiekflat in Cultuureelkwartier komt het meest (36%) voor. Daarna komt een eengezinswoning met 30% het meest voor.

Gezinssamenstelling Cultuureelkwartier

In Cultuureelkwartier wonen relatief weinig gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Cultuureelkwartier

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Cultuureelkwartier (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Cultuureelkwartier
Binnenring: Nederland

Veiligheid en misdaadcijfers Cultuureelkwartier

Wonen in een veilige buurt? In Nederland kan je overal veilig wonen, zeker vergeleken met andere landen. Neem de onderstaande cijfers dan ook niet te zwaar. Het geeft een relatief beeld van de veiligheid van Cultuureelkwartier vergeleken met de Assen en Nederland.

Aantal geregistreerde delicten per 1000 inwoners (bron: CBS)

Cultuureelkwartier waar ligt dat?

Woningen te koop Cultuureelkwartier

Wil je een huis kopen in Cultuureelkwartier? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Cultuureelkwartier . Er staan momenteel 2 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Cultuureelkwartier alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Cultuureelkwartier.

Bekijk hier alle koopwoningen in Cultuureelkwartier. Zoek je huurwoning in Cultuureelkwartier? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Huizenprijzen in Cultuureelkwartier

Starterswoningen in Cultuureelkwartier zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Cultuureelkwartier zijn slechts beperkt beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Cultuureelkwartier zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Cultuureelkwartier? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Cultuureelkwartier

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Cultuureelkwartier is 2.524 euro. Dit is een daling vergeleken met vorige jaar (2.874 euro).

Leeftijden Cultuureelkwartier

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Cultuureelkwartier vergeleken met de rest van Nederland.

Buurten rondom Cultuureelkwartier

Hip of juist landelijk wonen? Ontdek ook de buurten rondom Cultuureelkwartier. De buurt zelf valt binnen de wijk Assen centrum in de gemeente Assen.

Brinkkwartier Erfgoedkwartier Overcingel Oranjebuurt Galgenveld Koopmanskwartier Cultuureelkwartier Oude Gasfabriek De Hertenkamp Asserbos De Esch Bomenbuurt Zuiderpark

Alle straten van Cultuureelkwartier

Cultuureelkwartier bestaat uit 6 straten. Voor elke straat hebben wij informatie over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende straten voor meer informatie.