Alle woningmarktinfo Almere Poort in Almere

Informatie over de woningmarkt, inwoners en woningen in Almere Poort

Een eerste blik op Almere Poort

Almere Poort is een wijk in de gemeente Almere. Deze wijk telt volgens het CBS 13.430 inwoners. Momenteel staan er 124 woningen te koop en zijn er recent 333 woningen verkocht of verkocht onder voorboud in Almere Poort. De gemiddelde vraagprijs van woningen is 422.573 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland.

Woningen te koop 124
Woningen recent verkocht 333
Gemiddelde vraagprijs € 422.573
Percentage gezinnen met kinderen 44%

Verkoopduur woningen in Almere Poort

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Almere Poort is 16 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Almere Poort moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Almere Poort.

Woningen recent verkocht in Almere Poort

Er zijn recent 333 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Almere Poort. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Almere Poort.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Almere Poort. Een galerijflat in Almere Poort komt het meest (32%) voor. Daarna komt een eengezinswoning met 25% het meest voor.

Gezinssamenstelling Almere Poort

In Almere Poort wonen relatief veel gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgelijke staat Almere Poort

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgelijke staat van Almere Poort (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Almere Poort
Binnenring: Nederland

Veiligheid en misdaadcijfers Almere Poort

Wonen in een veilige buurt? In Nederland kan je overal veilig wonen, zeker vergeleken met andere landen. Neem de onderstaande cijfers dan ook niet te zwaar. Het geeft een relatief beeld van de veiligheid van Almere Poort vergeleken met de Almere en Nederland.

Aantal geregistreerde delicten per 1000 inwoners (bron: CBS)

Woningen te koop in Almere Poort

Wil je een huis kopen in Almere Poort? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Almere Poort . Er staan momenteel 124 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Almere Poort alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Almere Poort.

Zoek je huurwoning in Almere Poort? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen in Almere Poort.

Huizenprijzen in Almere Poort

Starterswoningen in Almere Poort zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Almere Poort zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Almere Poort zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Almere Poort? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Almere Poort

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Almere Poort is 3.535 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (3.254 euro).

Leeftijden Almere Poort

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Almere Poort vergeleken met de rest van Nederland.

Buurten in Almere Poort

Stedelijk Hip, landelijk buiten wonen of stijlvol wonen in Almere Poort? Ontdek ook de buurten binnen de wijk Almere Poort

Europakwartier Columbuskwartier Homeruskwartier Olympiakwartier Duin Hogekant Middenkant Lagekant Overig Almere Poort

Instellingen zijn opgeslagen