Huizenmarkt Oostvaardersbuurt in Almere (november 2022)

Informatie over de woningmarkt, huizenprijzen en woningen te koop in Oostvaardersbuurt

Woningmarkt Oostvaardersbuurt

Oostvaardersbuurt is een buurt in de wijk Almere Buiten en plaats Almere binnen de gemeente Almere. Deze buurt telt volgens het CBS 56.315 inwoners. Momenteel staan er 12 woningen te koop en zijn er recent 15 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Oostvaardersbuurt. De gemiddelde vraagprijs van woningen is 460.719 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland.

Woningen te koop 12
Woningen recent verkocht 15
Gemiddelde vraagprijs € 460.719
Percentage gezinnen met kinderen 47%

Verkoopduur woningen in Oostvaardersbuurt

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Oostvaardersbuurt is 17 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Oostvaardersbuurt moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Oostvaardersbuurt.

Woningen recent verkocht in Oostvaardersbuurt

Er zijn recent 15 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Oostvaardersbuurt. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Oostvaardersbuurt.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Oostvaardersbuurt. Een eengezinswoning in Oostvaardersbuurt komt het meest (66%) voor. Daarna komt een portiekflat met 23% het meest voor.

Gezinssamenstelling Oostvaardersbuurt

In Oostvaardersbuurt wonen relatief veel gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Oostvaardersbuurt

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Oostvaardersbuurt (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Oostvaardersbuurt
Binnenring: Nederland

Veiligheid en misdaadcijfers Oostvaardersbuurt

Wonen in een veilige buurt? In Nederland kan je overal veilig wonen, zeker vergeleken met andere landen. Neem de onderstaande cijfers dan ook niet te zwaar. Het geeft een relatief beeld van de veiligheid van Oostvaardersbuurt vergeleken met de Almere en Nederland.

Aantal geregistreerde delicten per 1000 inwoners (bron: CBS)

Oostvaardersbuurt waar ligt dat?

Woningen te koop Oostvaardersbuurt

Wil je een huis kopen in Oostvaardersbuurt? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Oostvaardersbuurt . Er staan momenteel 12 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Oostvaardersbuurt alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Oostvaardersbuurt.

Bekijk hier alle koopwoningen in Oostvaardersbuurt. Zoek je huurwoning in Oostvaardersbuurt? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Huizenprijzen in Oostvaardersbuurt

Starterswoningen in Oostvaardersbuurt zijn moeilijk te vinden. Woningen in het middensegment in Oostvaardersbuurt zijn slechts beperkt beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Oostvaardersbuurt zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Oostvaardersbuurt? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Oostvaardersbuurt

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Oostvaardersbuurt is 3.352 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (2.884 euro).

Leeftijden Oostvaardersbuurt

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Oostvaardersbuurt vergeleken met de rest van Nederland.

Buurten rondom Oostvaardersbuurt

Hip of juist landelijk wonen? Ontdek ook de buurten rondom Oostvaardersbuurt. De buurt zelf valt binnen de wijk Almere Buiten in de gemeente Almere.

Centrum Almere Buiten Oostvaardersbuurt Seizoenenbuurt Molenbuurt Bouwmeesterbuurt Landgoederenbuurt Faunabuurt Bloemenbuurt Regenboogbuurt Indischebuurt Eilandenbuurt Stripheldenbuurt Sieradenbuurt Poldervlak De Vaart Buitenvaart Overig Almere Buiten

Alle straten van Oostvaardersbuurt

Oostvaardersbuurt bestaat uit 2 straten. Voor elke straat hebben wij informatie over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende straten voor meer informatie.

Straat
Middenhof
Uithof