Huizenmarkt Molenbuurt in Almere (februari 2023)

Informatie over de woningmarkt, huizenprijzen en woningen te koop in Molenbuurt

Woningmarkt Molenbuurt

Molenbuurt is een buurt in de wijk Almere Buiten en plaats Almere binnen de gemeente Almere. Deze buurt telt volgens het CBS 56.315 inwoners. Momenteel staan er 3 woningen te koop en zijn er recent 10 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Molenbuurt. De gemiddelde vraagprijs van woningen is 304.236 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland.

Woningen te koop 3
Woningen recent verkocht 10
Gemiddelde vraagprijs € 304.236
Percentage gezinnen met kinderen 47%

Verkoopduur woningen in Molenbuurt

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Molenbuurt is 14 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Molenbuurt moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Molenbuurt.

Woningen recent verkocht in Molenbuurt

Er zijn recent 10 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Molenbuurt. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Molenbuurt.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Molenbuurt. Een eengezinswoning in Molenbuurt komt het meest (81%) voor. Daarna komt een benedenwoning met 8% het meest voor.

Gezinssamenstelling Molenbuurt

In Molenbuurt wonen relatief veel gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Molenbuurt

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Molenbuurt (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Molenbuurt
Binnenring: Nederland

Veiligheid en misdaadcijfers Molenbuurt

Wonen in een veilige buurt? In Nederland kan je overal veilig wonen, zeker vergeleken met andere landen. Neem de onderstaande cijfers dan ook niet te zwaar. Het geeft een relatief beeld van de veiligheid van Molenbuurt vergeleken met de Almere en Nederland.

Aantal geregistreerde delicten per 1000 inwoners (bron: CBS)

Molenbuurt waar ligt dat?

Woningen te koop Molenbuurt

Wil je een huis kopen in Molenbuurt? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Molenbuurt . Er staan momenteel 3 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Molenbuurt alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Molenbuurt.

Bekijk hier alle koopwoningen in Molenbuurt. Zoek je huurwoning in Molenbuurt? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Huizenprijzen in Molenbuurt

Starterswoningen in Molenbuurt zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Molenbuurt zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Molenbuurt zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Molenbuurt? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Molenbuurt

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Molenbuurt is 3.343 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (2.820 euro).

Leeftijden Molenbuurt

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Molenbuurt vergeleken met de rest van Nederland.

Buurten rondom Molenbuurt

Hip of juist landelijk wonen? Ontdek ook de buurten rondom Molenbuurt. De buurt zelf valt binnen de wijk Almere Buiten in de gemeente Almere.

Centrum Almere Buiten Oostvaardersbuurt Seizoenenbuurt Molenbuurt Bouwmeesterbuurt Landgoederenbuurt Faunabuurt Bloemenbuurt Regenboogbuurt Indischebuurt Eilandenbuurt Stripheldenbuurt Sieradenbuurt Poldervlak De Vaart Buitenvaart Overig Almere Buiten