Huizenmarkt Schelfhorst in Almelo (juni 2023)

Informatie over de woningmarkt, huizenprijzen en woningen te koop in Schelfhorst

Woningmarkt Schelfhorst

Schelfhorst is een wijk in de plaats Almelo binnen de gemeente Almelo. Deze wijk telt volgens het CBS 11.020 inwoners. Momenteel staan er 22 woningen te koop en zijn er recent 111 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Schelfhorst. De gemiddelde vraagprijs van woningen is 278.779 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland.

Woningen te koop 22
Woningen recent verkocht 111
Gemiddelde vraagprijs € 278.779
Percentage gezinnen met kinderen 37%

Verkoopduur woningen in Schelfhorst

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Schelfhorst is 20 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Schelfhorst moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Schelfhorst.

Woningen recent verkocht in Schelfhorst

Er zijn recent 111 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Schelfhorst. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Schelfhorst.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Schelfhorst. Een eengezinswoning in Schelfhorst komt het meest (91%) voor. Daarna komt een bungalow met 4% het meest voor.

Gezinssamenstelling Schelfhorst

In Schelfhorst wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Schelfhorst

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Schelfhorst (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Schelfhorst
Binnenring: Nederland

Veiligheid en misdaadcijfers Schelfhorst

Wonen in een veilige buurt? In Nederland kan je overal veilig wonen, zeker vergeleken met andere landen. Neem de onderstaande cijfers dan ook niet te zwaar. Het geeft een relatief beeld van de veiligheid van Schelfhorst vergeleken met de Almelo en Nederland.

Aantal geregistreerde delicten per 1000 inwoners (bron: CBS)

Schelfhorst waar ligt dat?

Woningen te koop Schelfhorst

Wil je een huis kopen in Schelfhorst? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Schelfhorst . Er staan momenteel 22 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Schelfhorst alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Schelfhorst.

Bekijk hier alle koopwoningen in Schelfhorst. Zoek je huurwoning in Schelfhorst? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Huizenprijzen in Schelfhorst

Starterswoningen in Schelfhorst zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Schelfhorst zijn goed beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Schelfhorst zijn redelijk beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Schelfhorst? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Schelfhorst

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Schelfhorst is 2.321 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (2.147 euro).

Leeftijden Schelfhorst

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Schelfhorst vergeleken met de rest van Nederland.

Buurten in Schelfhorst

Stedelijk Hip, landelijk buiten wonen of stijlvol wonen in Schelfhorst? Ontdek ook de buurten binnen de wijk Schelfhorst

Schelfhorst-Zuidwest Drakensteyn en omgeving Schelfhorst-Noordwest Havezathe Schelfhorst-Noordoost Schelfhorst-Zuidoost Veenelanden